Internationale expansie doet omzet Hema stijgen

Internationale expansie doet omzet Hema stijgen

De netto-omzet van Hema is in het tweede kwartaal met 8% gestegen naar 267,3 miljoen euro, maar desondanks blijft de winst onder druk staan. De keten deed het goed in Nederland en profiteerde van haar internationale expansieplannen.

Hogere kosten en lagere marge

Gemengde gevoelens voor Hema, want al ging ook de vergelijkbare omzet met 6% de hoogte in, toch deden hogere operationele kosten en een lagere marge de EBITDA dalen van 20,7 miljoen euro naar 15,3 miljoen euro.

 

In Nederland klimt Hema stilaan terug uit een dal met een omzetstijging van 7,9% naar 209,3 miljoen euro. In België en Luxemburg bleef de omzet quasi stabiel bij 34 miljoen euro, maar de keten hoopt wel nog dit jaar te profiteren van de ombouw van alle winkels in België en Luxemburg, die in het tweede kwartaal werd afgerond. In Frankrijk steeg de omzet dan weer met liefst 23,9% naar 15,8 miljoen euro en in Duitsland was er een stijging van 13% naar 3,1 miljoen euro.

 

"We zijn tevreden met de omzetgroei die we in het tweede kwartaal van dit jaar hebben gerealiseerd. Het genormaliseerde EBITDA en het netto resultaat blijven echter onder druk staan, hoewel de jaar-op-jaar-trend een aanzienlijke verbetering heeft laten zien vanaf het eerste kwartaal", verklaarde CEO Tjeerd Jegen. "Hoewel de eerste resultaten bemoedigend zijn, is er in de rest van het boekjaar nog veel werk te doen om de resultaten structureel te verbeteren."

Tags: