Investeerder Action schat waarde op 825 miljoen euro | RetailDetail

Investeerder Action schat waarde op 825 miljoen euro

Investeerder Action schat waarde op 825 miljoen euro

Het Britse private-equitybedrijf 3i, dat in het najaar van 2011 winkelketen Action overnam, zegt dat de waarde van de keten momenteel al gestegen is naar 825 miljoen euro. 3i heeft zijn volledige investering zo al helemaal terugverdiend.

Hoog rendement

Sinds de overname van Action zijn de inkomsten verdubbeld naar 1,5 miljard euro en ook het aantal winkels is met 514 tweemaal zo groot als in 2011. Sinds de overname is er al 454 miljoen euro naar aandeelhouders gestroomd in de vorm van aflossingen van leningen en uitkeringen van dividenden.

 

3i stelt in zijn meest recente jaarverslag dat Action een intern rendement van 80 procent haalt. Daarmee doet het stukken beter dan de 20 tot 25 procent waar de meeste private-equitybedrijven op mikken bij een investering.

 

In 2014 haalde Action een omzet van 1,5 miljard euro: dat was een stijging van 30 procent ten opzichte van een jaar eerder. De vergelijkbare omzet ging met 7 procent omhoog, terwijl de operationele winst er met 29 procent op vooruitging en uitkwam op 165 miljoen euro.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Dieprood Galeria Kaufhof (en Inno) vestigt alle hoop op fusie

20/07/2018

Galeria Kaufhof (waar ook Galeria Inno toe behoort) zit diep in de rode cijfers: het verlies zou er oplopen tot zo'n 30 miljoen euro. Een fusie tussen Karstadt en Galeria Kaufhof moet volgens eigenaar Hudson's Bay heil brengen.

Walmart en Microsoft bundelen krachten tegen Amazon

18/07/2018

Walmart is de grootste retailconcurrent van Amazon en Microsoft is de belangrijkste rivaal voor Amazons clouddiensten. Beide bedrijven proberen de internetreus nu wat meer tegenwind te geven met een strategisch partnerschap voor vijf jaar.

Retailhub x Living Tomorrow: Nieuwe innovatieworkshops op maat

17/07/2018

Wat worden de megatrends van morgen en hoe ziet je strategie er best uit? Neem een frisse innovatiestart met de workshops van retailhub en Living Tomorrow: een gezonde mix van plezier, ontspanning en topeducatie op maat van je bedrijf.

Amazon Prime Day zorgt dit jaar voor spektakel en controverse

17/07/2018

Amazon Prime-leden vieren vandaag het jaarlijkse kortingenevenement Prime Day. De controversiële shopfeestdag wordt steeds grootser: Amazon startte het koopfestival met heuse muziekoptredens en ook concurrerende retailers pakken inmiddels met stuntprijzen uit.

Bol.com gaat distributiecentrum verdubbelen

16/07/2018

Minder dan een jaar na de officiële opening barst het distributiecentrum van bol.com in Waalwijk al uit zijn voegen. Begin 2019 beginnen uitbreidingswerken die een verdubbeling van de oppervlakte met zich meebrengen.

Verkoop van pc’s groeit eerste keer in zes jaar

13/07/2018

Voor de eerste keer in zes jaar groeide de verkoop van pc's weer: in het tweede kwartaal van 2018 steeg die met 1,4%. Volgens onderzoekbureaus Gartner en IDC is de omzetstijging voornamelijk te danken aan de groei op zakelijke markten.