Investeringen zorgen voor 30 nieuwe winkels in Tongeren

Investeringen zorgen voor 30 nieuwe winkels in Tongeren

Het stadsbestuur van Tongeren heeft het voorbije jaar sterk ingezet op het verbeteren van het stadscentrum en dat heeft zijn vruchten afgeworpen: dit jaar zijn er al twintig nieuwe winkels gekomen en daar komen er volgend jaar nog eens tien bij.

"Klantvriendelijkste stad"

Tongeren had 500.000 euro vrijgemaakt om de opstart van nieuwe winkels in het stadscentrum te ondersteunen: ondernemers kregen zo toegang tot vier premies die hen in totaal 10.000 euro konden opleveren. Zo wilde Tongeren het opnieuw interessant maken om een winkel in het centrum te openen. De investeringen hebben in ieder geval hun effect, want alles samen zullen er in Tongeren op twee jaar tijd dertig nieuwe winkels de deuren openen. Daarnaast werd de stad onlangs nog verkozen tot de klantvriendelijkste winkelstad van Vlaanderen.

 

“Met winkelsteden als Hasselt, Luik of Maastricht om de hoek is het duidelijk dat Tongeren zich op een andere manier moet profileren”, zegt burgemeester Patrick Dewael. “Tongeren mikt op authenticiteit, gezelligheid en op beleving, ook na de sluitingsuren van de winkels. Een vitaal centrum is voor een kleinschalige stad als Tongeren belangrijk. Ambachtelijke winkels en speciaalzaken horen hier thuis.”

Tags: