Investeringen zorgen voor 30 nieuwe winkels in Tongeren | RetailDetail

Investeringen zorgen voor 30 nieuwe winkels in Tongeren

Investeringen zorgen voor 30 nieuwe winkels in Tongeren

Het stadsbestuur van Tongeren heeft het voorbije jaar sterk ingezet op het verbeteren van het stadscentrum en dat heeft zijn vruchten afgeworpen: dit jaar zijn er al twintig nieuwe winkels gekomen en daar komen er volgend jaar nog eens tien bij.

"Klantvriendelijkste stad"

Tongeren had 500.000 euro vrijgemaakt om de opstart van nieuwe winkels in het stadscentrum te ondersteunen: ondernemers kregen zo toegang tot vier premies die hen in totaal 10.000 euro konden opleveren. Zo wilde Tongeren het opnieuw interessant maken om een winkel in het centrum te openen. De investeringen hebben in ieder geval hun effect, want alles samen zullen er in Tongeren op twee jaar tijd dertig nieuwe winkels de deuren openen. Daarnaast werd de stad onlangs nog verkozen tot de klantvriendelijkste winkelstad van Vlaanderen.

 

“Met winkelsteden als Hasselt, Luik of Maastricht om de hoek is het duidelijk dat Tongeren zich op een andere manier moet profileren”, zegt burgemeester Patrick Dewael. “Tongeren mikt op authenticiteit, gezelligheid en op beleving, ook na de sluitingsuren van de winkels. Een vitaal centrum is voor een kleinschalige stad als Tongeren belangrijk. Ambachtelijke winkels en speciaalzaken horen hier thuis.”

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Dieprood Galeria Kaufhof (en Inno) vestigt alle hoop op fusie

20/07/2018

Galeria Kaufhof (waar ook Galeria Inno toe behoort) zit diep in de rode cijfers: het verlies zou er oplopen tot zo'n 30 miljoen euro. Een fusie tussen Karstadt en Galeria Kaufhof moet volgens eigenaar Hudson's Bay heil brengen.

Walmart en Microsoft bundelen krachten tegen Amazon

18/07/2018

Walmart is de grootste retailconcurrent van Amazon en Microsoft is de belangrijkste rivaal voor Amazons clouddiensten. Beide bedrijven proberen de internetreus nu wat meer tegenwind te geven met een strategisch partnerschap voor vijf jaar.

Retailhub x Living Tomorrow: Nieuwe innovatieworkshops op maat

17/07/2018

Wat worden de megatrends van morgen en hoe ziet je strategie er best uit? Neem een frisse innovatiestart met de workshops van retailhub en Living Tomorrow: een gezonde mix van plezier, ontspanning en topeducatie op maat van je bedrijf.

Amazon Prime Day zorgt dit jaar voor spektakel en controverse

17/07/2018

Amazon Prime-leden vieren vandaag het jaarlijkse kortingenevenement Prime Day. De controversiële shopfeestdag wordt steeds grootser: Amazon startte het koopfestival met heuse muziekoptredens en ook concurrerende retailers pakken inmiddels met stuntprijzen uit.

Bol.com gaat distributiecentrum verdubbelen

16/07/2018

Minder dan een jaar na de officiële opening barst het distributiecentrum van bol.com in Waalwijk al uit zijn voegen. Begin 2019 beginnen uitbreidingswerken die een verdubbeling van de oppervlakte met zich meebrengen.

Verkoop van pc’s groeit eerste keer in zes jaar

13/07/2018

Voor de eerste keer in zes jaar groeide de verkoop van pc's weer: in het tweede kwartaal van 2018 steeg die met 1,4%. Volgens onderzoekbureaus Gartner en IDC is de omzetstijging voornamelijk te danken aan de groei op zakelijke markten.