Ivo Vliegen nieuwe CFO Hema | RetailDetail

Ivo Vliegen nieuwe CFO Hema

Ivo Vliegen nieuwe CFO Hema

De Amsterdamse winkelketen Hema heeft Ivo Vliegen aangesteld als nieuwe CFO. Hij volgt in die functie Tim Isaacs op, die de functie ad interim uitoefende. Vliegen zal ook toetreden tot de raad van bestuur.

Voorheen bij Fast Retailing

De Belg Ivo Vliegen heeft al heel wat internationale ervaring in financiën en management en is bovendien al meer dan tien jaar actief binnen de retailsector. Zijn vorige job was er een als CFO bij de Franse tak van Uniqlo-eigenaar Fast Retailing, daarvoor werkte hij ook nog voor de Mexx Group, Levi Strauss, Whirlpool en Philips.

 

Vliegen vervoegt ook meteen de raad van bestuur van Hema, die verder bestaat uit CEO Tjeerd Jegen, Paul Havinga, Adriana Hoppenbrouwer, Trevor Perren en Mischa Simons.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Retailhub x Living Tomorrow: Nieuwe innovatieworkshops op maat

17/07/2018

Wat worden de megatrends van morgen en hoe ziet je strategie er best uit? Neem een frisse innovatiestart met de workshops van retailhub en Living Tomorrow: een gezonde mix van plezier, ontspanning en topeducatie op maat van je bedrijf.

Amazon Prime Day zorgt dit jaar voor spektakel en controverse

17/07/2018

Amazon Prime-leden vieren vandaag het jaarlijkse kortingenevenement Prime Day. De controversiële shopfeestdag wordt steeds grootser: Amazon startte het koopfestival met heuse muziekoptredens en ook concurrerende retailers pakken inmiddels met stuntprijzen uit.

Bol.com gaat distributiecentrum verdubbelen

16/07/2018

Minder dan een jaar na de officiële opening barst het distributiecentrum van bol.com in Waalwijk al uit zijn voegen. Begin 2019 beginnen uitbreidingswerken die een verdubbeling van de oppervlakte met zich meebrengen.

Verkoop van pc’s groeit eerste keer in zes jaar

13/07/2018

Voor de eerste keer in zes jaar groeide de verkoop van pc's weer: in het tweede kwartaal van 2018 steeg die met 1,4%. Volgens onderzoekbureaus Gartner en IDC is de omzetstijging voornamelijk te danken aan de groei op zakelijke markten.

Retailhub Inspiration Tour: De ‘customer journey’ wordt heel anders

09/07/2018

Met Retailhub van RetailDetail is Antwerpen een unieke retail-hotspot rijker: professionals beleven er de toekomst van retail in het enige inspiratie-platform van de Benelux met 1250 m² aan innovatieve technologie en megatrends.

'Mishandelde' eenden weg bij Plus, wel in 'diervriendelijke' dons

06/07/2018

Er komt veel reactie op de beelden van hardhandig eendentransport bij Nederlandse pluimveehouders. Supermarktketen Plus haalt per direct al het eendenvlees van slachterij Tomassen Duck-To uit het schap, maar de dons blijkt ook in "diervriendelijk" beddengoed te zitten.