Jan Zeeman stopt als commissaris bij Zeeman | RetailDetail

Jan Zeeman stopt als commissaris bij Zeeman

Jan Zeeman stopt als commissaris bij Zeeman

Jan Zeeman is per 1 juni gestopt als commissaris van de gelijknamige discountretailer. Zijn functie is overgenomen door Dorine Burmanje, die al langer actief was als commissaris bij foodgroep Sligro.

Reden vertrek onbekend

Het vertrek van Jan Zeeman blijkt uit gegevens van de Kamer van Koophandel, zo kwam Het Financieele Dagblad op het spoor. De 72-jarige Zeeman maakte sinds 2007 deel uit van de raad van commissarissen.

 

Acht jaar eerder weigerde hij deze functie nochtans omdat hij de nieuwe directeur niet in de weg wilde lopen. Noch de reden waarom hij destijds toch toetrad noch waarom hij nu is vertrokken, is bekend.

 

Ook Dick van Hedel weg

President-commissaris Dick van Hedel verliet op dezelfde datum het concern. Hij bekleedde deze positie sinds 2002. Beide functies zijn overgenomen door Dorine Burmanje, bestuursvoorzitter van het Kadaster en commissaris bij Sligro.

 

De retailer was niet bereikbaar voor commentaar.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Verkoop van pc’s groeit eerste keer in zes jaar

13/07/2018

Voor de eerste keer in zes jaar groeide de verkoop van pc's weer: in het tweede kwartaal van 2018 steeg die met 1,4%. Volgens onderzoekbureaus Gartner en IDC is de omzetstijging voornamelijk te danken aan de groei op zakelijke markten.

Retailhub Inspiration Tour: De ‘customer journey’ wordt heel anders

09/07/2018

Met Retailhub van RetailDetail is Antwerpen een unieke retail-hotspot rijker: professionals beleven er de toekomst van retail in het enige inspiratie-platform van de Benelux met 1250 m² aan innovatieve technologie en megatrends.

'Mishandelde' eenden weg bij Plus, wel in 'diervriendelijke' dons

06/07/2018

Er komt veel reactie op de beelden van hardhandig eendentransport bij Nederlandse pluimveehouders. Supermarktketen Plus haalt per direct al het eendenvlees van slachterij Tomassen Duck-To uit het schap, maar de dons blijkt ook in "diervriendelijk" beddengoed te zitten.

“Fusie Karstadt en Kaufhof zo goed als rond”

05/07/2018

Het Canadese winkelconcern Hudson’s Bay heeft een deal met de Oostenrijkse Sigma Holding, eigenaar van de Duitse warenhuisketen Karstadt. Volgens Duitse media was een voorlopige overeenkomst getekend, volgens de Canadezen is het echter helemaal nog niet zo ver.

Wehkamp en BCC slaan handen in elkaar

05/07/2018

Onlineretailer Wehkamp en elektroketen BCC worden exclusieve alliantiepartners: vanaf oktober starten de formules een grote strategische samenwerking, die in fases steeds verder zal worden uitgebreid.

Zomeractie: ontdek Antwerpen als internationaal retaillaboratorium

04/07/2018

Antwerpen is een van de meest trendsettende steden en belangrijkste retaillaboratoria van het moment. Zowel grote internationale ketens als startups innoveren en experimenteren er met nieuwe concepten. Antwerp hunt gidst je er langs, nu met exclusieve zomerkorting.