Japanse optiekketen Owndays richt blik op Nederland

Japanse optiekketen Owndays richt blik op Nederland

Japanse optiekketen Owndays richt blik op Nederland

De Japanse optiekketen Owndays is van plan om de komende drie jaar tot 30 vestigingen te openen in Nederland. Onlangs werd de eerste vestiging van de keten geopend in Den Haag. Wereldwijd heeft Owndays al meer dan 170 winkels.

 

Wereldwijd aanwezig zijn

De eerste Nederlandse winkel opende de deuren in winkelcentrum De Passage in Den Haag en zal binnenkort dus snel gezelschap krijgen. Dat schrijft RetailNews.

 

Owndays kiest in zijn winkels voor een eenvoudig prijssysteem, waarbij het enkel prijzen voor volledige brillen toont. Die prijzen variëren van 98 euro tot 198 euro. Wereldwijd zegt de keten meer dan 1,5 miljoen brillen per jaar te verkopen.

 

Owndays is ondertussen al aanwezig in meer dan tien landen, voornamelijk in Azië. Daarnaast is het ook te vinden in Australië. De uitbreiding naar Nederland is de eerste stap van de Japanse keten in Europa en past in de strategie van het bedrijf om in de toekomst wereldwijd aanwezig te zijn.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Gerelateerde items

Tweedehandskledingplatform The Next Closet haalt 1 miljoen euro op

24/05/2018

The Next Closet, het Nederlandse webplatform voor tweedehandse designerkleding, heeft zopas ruim 1 miljoen euro ‘groeigeld’ opgehaald. Vers kapitaal dat onder meer de vandaag gelanceerde Belgische website moet financieren.

Retailsector eist maatregelen tegen territoriale leveringsbeperkingen

23/05/2018

Grote leveranciers misbruiken hun dominante positie om retailers te dwingen zich enkel te bevoorraden in het land waar ze actief zijn, blijkt uit een nieuwe Benelux-studie. Zo houden ze internationale prijsverschillen in stand.

“Data geven de controle terug aan trade marketeers”

23/05/2018

Voor merkfabrikanten is het een hele klus om assortimenten, prijzen en promoties in hun categorie te monitoren bij offline en online retailers. De Belgische startup Daltix verzamelt deze vitale informatie automatisch in overzichtelijke dashboards.

Eigenaar 3i wil Action toch voor zichzelf houden

22/05/2018

Investeerder 3i wil Action dan toch helemaal houden. Hoewel de eigenaar van de discountketen vorige week liet uitschijnen een koper te zoeken voor een deel van zijn participatie in Action, ontkent 3i dat nu.

Marks & Spencer haalt het mes boven: 100 winkels dicht

22/05/2018

De Britse retailer wil ingrijpend herstructureren. De komende vier jaar moeten niet 60, maar wel 100 Britse winkels de deuren sluiten. “Noodzakelijk om de toekomst veilig te stellen”, klinkt het.

Eigenaar wil af van flink stuk van Action

18/05/2018

De eigenaar van Action, investeringsmaatschappij 3i, wil volgend jaar een deel van de discountketen verkopen. De Britten zouden geïnteresseerden zoeken voor een belang van zo’n 35% van de keten.