Japanse optiekketen Owndays richt blik op Nederland

Japanse optiekketen Owndays richt blik op Nederland

Japanse optiekketen Owndays richt blik op Nederland

De Japanse optiekketen Owndays is van plan om de komende drie jaar tot 30 vestigingen te openen in Nederland. Onlangs werd de eerste vestiging van de keten geopend in Den Haag. Wereldwijd heeft Owndays al meer dan 170 winkels.

 

Wereldwijd aanwezig zijn

De eerste Nederlandse winkel opende de deuren in winkelcentrum De Passage in Den Haag en zal binnenkort dus snel gezelschap krijgen. Dat schrijft RetailNews.

 

Owndays kiest in zijn winkels voor een eenvoudig prijssysteem, waarbij het enkel prijzen voor volledige brillen toont. Die prijzen variëren van 98 euro tot 198 euro. Wereldwijd zegt de keten meer dan 1,5 miljoen brillen per jaar te verkopen.

 

Owndays is ondertussen al aanwezig in meer dan tien landen, voornamelijk in Azië. Daarnaast is het ook te vinden in Australië. De uitbreiding naar Nederland is de eerste stap van de Japanse keten in Europa en past in de strategie van het bedrijf om in de toekomst wereldwijd aanwezig te zijn.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Gerelateerde items

Dieprood Galeria Kaufhof (en Inno) vestigt alle hoop op fusie

20/07/2018

Galeria Kaufhof (waar ook Galeria Inno toe behoort) zit diep in de rode cijfers: het verlies zou er oplopen tot zo'n 30 miljoen euro. Een fusie tussen Karstadt en Galeria Kaufhof moet volgens eigenaar Hudson's Bay heil brengen.

Walmart en Microsoft bundelen krachten tegen Amazon

18/07/2018

Walmart is de grootste retailconcurrent van Amazon en Microsoft is de belangrijkste rivaal voor Amazons clouddiensten. Beide bedrijven proberen de internetreus nu wat meer tegenwind te geven met een strategisch partnerschap voor vijf jaar.

Retailhub x Living Tomorrow: Nieuwe innovatieworkshops op maat

17/07/2018

Wat worden de megatrends van morgen en hoe ziet je strategie er best uit? Neem een frisse innovatiestart met de workshops van retailhub en Living Tomorrow: een gezonde mix van plezier, ontspanning en topeducatie op maat van je bedrijf.

Amazon Prime Day zorgt dit jaar voor spektakel en controverse

17/07/2018

Amazon Prime-leden vieren vandaag het jaarlijkse kortingenevenement Prime Day. De controversiële shopfeestdag wordt steeds grootser: Amazon startte het koopfestival met heuse muziekoptredens en ook concurrerende retailers pakken inmiddels met stuntprijzen uit.

Bol.com gaat distributiecentrum verdubbelen

16/07/2018

Minder dan een jaar na de officiële opening barst het distributiecentrum van bol.com in Waalwijk al uit zijn voegen. Begin 2019 beginnen uitbreidingswerken die een verdubbeling van de oppervlakte met zich meebrengen.

Verkoop van pc’s groeit eerste keer in zes jaar

13/07/2018

Voor de eerste keer in zes jaar groeide de verkoop van pc's weer: in het tweede kwartaal van 2018 steeg die met 1,4%. Volgens onderzoekbureaus Gartner en IDC is de omzetstijging voornamelijk te danken aan de groei op zakelijke markten.