JD Sports opent nieuwe winkel in Amsterdam | RetailDetail

JD Sports opent nieuwe winkel in Amsterdam

JD Sports opent nieuwe winkel in Amsterdam

JD Sports gaat een nieuwe winkel openen in Amsterdam: de Britse sportketen pikt de laatste lege plek van het winkelproject Nowadays aan de Nieuwendijk in.

Winkelproject Nowadays bijna klaar

JD Sports, dat reeds zestien winkels in Nederland heeft, gaat aan de Nieuwendijk een pand van ruim 2.200 m² bezetten. Het krijgt er onder meer Primark, Starbucks, C&A, Zara en de Koffiesalon als buren.

 

De winkels komen in het voormalige hoofdkantoor van C&A aan het Damrak en de Nieuwendijk, dat verouderd was. In 2011 werd besloten het pand om te vormen tot een binnenstedelijk winkelcomplex, de ombouw startte dit het voorjaar van 2014 en de oplevering moet begin 2015 plaatsvinden.

 

Door de instap van JD Sports is het project Nowadays, dat in totaal 27.500 m² beslaat, nu volledig verhuurd. De winkel van de Britse keten strekt er zich uit over begane grond en eerste verdieping. De secundaire ruimtes bevinden zich op de twee verdieping en in de kelder.

 

Tweede verkooppunt in Amsterdam

Voor JD Sports wordt het meteen de tweede winkel in Amsterdam. Het eerste verkooppunt is gevestigd aan het Buikslotermeerplein in het noorden van de stad, waar de keten het filiaal vande failliete modezaak Setpoint kon inpikken.

 

De meeste van de huidige zestien winkels van JD Sports liggen vooral in regionale steden. Eind vorig jaar zette de keten niettemin ook de stap naar Rotterdam, waar ze haar grootste vestiging tot nog toe opende. Recentelijk liet de onderneming weten dat het succes ervan haar aanzette om ook op andere toplocaties te openen.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Bol.com gaat distributiecentrum verdubbelen

16/07/2018

Minder dan een jaar na de officiële opening barst het distributiecentrum van bol.com in Waalwijk al uit z’n voegen. Begin 2019 beginnen uitbreidingswerken die een verdubbeling van de oppervlakte met zich meebrengen.

Verkoop van pc’s groeit eerste keer in zes jaar

13/07/2018

Voor de eerste keer in zes jaar groeide de verkoop van pc's weer: in het tweede kwartaal van 2018 steeg die met 1,4%. Volgens onderzoekbureaus Gartner en IDC is de omzetstijging voornamelijk te danken aan de groei op zakelijke markten.

Retailhub Inspiration Tour: De ‘customer journey’ wordt heel anders

09/07/2018

Met Retailhub van RetailDetail is Antwerpen een unieke retail-hotspot rijker: professionals beleven er de toekomst van retail in het enige inspiratie-platform van de Benelux met 1250 m² aan innovatieve technologie en megatrends.

'Mishandelde' eenden weg bij Plus, wel in 'diervriendelijke' dons

06/07/2018

Er komt veel reactie op de beelden van hardhandig eendentransport bij Nederlandse pluimveehouders. Supermarktketen Plus haalt per direct al het eendenvlees van slachterij Tomassen Duck-To uit het schap, maar de dons blijkt ook in "diervriendelijk" beddengoed te zitten.

“Fusie Karstadt en Kaufhof zo goed als rond”

05/07/2018

Het Canadese winkelconcern Hudson’s Bay heeft een deal met de Oostenrijkse Sigma Holding, eigenaar van de Duitse warenhuisketen Karstadt. Volgens Duitse media was een voorlopige overeenkomst getekend, volgens de Canadezen is het echter helemaal nog niet zo ver.

Wehkamp en BCC slaan handen in elkaar

05/07/2018

Onlineretailer Wehkamp en elektroketen BCC worden exclusieve alliantiepartners: vanaf oktober starten de formules een grote strategische samenwerking, die in fases steeds verder zal worden uitgebreid.