JD Sports opent nieuwe winkel in Amsterdam

JD Sports opent nieuwe winkel in Amsterdam

JD Sports gaat een nieuwe winkel openen in Amsterdam: de Britse sportketen pikt de laatste lege plek van het winkelproject Nowadays aan de Nieuwendijk in.

Winkelproject Nowadays bijna klaar

JD Sports, dat reeds zestien winkels in Nederland heeft, gaat aan de Nieuwendijk een pand van ruim 2.200 m² bezetten. Het krijgt er onder meer Primark, Starbucks, C&A, Zara en de Koffiesalon als buren.

 

De winkels komen in het voormalige hoofdkantoor van C&A aan het Damrak en de Nieuwendijk, dat verouderd was. In 2011 werd besloten het pand om te vormen tot een binnenstedelijk winkelcomplex, de ombouw startte dit het voorjaar van 2014 en de oplevering moet begin 2015 plaatsvinden.

 

Door de instap van JD Sports is het project Nowadays, dat in totaal 27.500 m² beslaat, nu volledig verhuurd. De winkel van de Britse keten strekt er zich uit over begane grond en eerste verdieping. De secundaire ruimtes bevinden zich op de twee verdieping en in de kelder.

 

Tweede verkooppunt in Amsterdam

Voor JD Sports wordt het meteen de tweede winkel in Amsterdam. Het eerste verkooppunt is gevestigd aan het Buikslotermeerplein in het noorden van de stad, waar de keten het filiaal vande failliete modezaak Setpoint kon inpikken.

 

De meeste van de huidige zestien winkels van JD Sports liggen vooral in regionale steden. Eind vorig jaar zette de keten niettemin ook de stap naar Rotterdam, waar ze haar grootste vestiging tot nog toe opende. Recentelijk liet de onderneming weten dat het succes ervan haar aanzette om ook op andere toplocaties te openen.

Tags: