JD Sports opent nieuwe winkel in Amsterdam | RetailDetail

JD Sports opent nieuwe winkel in Amsterdam

JD Sports opent nieuwe winkel in Amsterdam

JD Sports gaat een nieuwe winkel openen in Amsterdam: de Britse sportketen pikt de laatste lege plek van het winkelproject Nowadays aan de Nieuwendijk in.

Winkelproject Nowadays bijna klaar

JD Sports, dat reeds zestien winkels in Nederland heeft, gaat aan de Nieuwendijk een pand van ruim 2.200 m² bezetten. Het krijgt er onder meer Primark, Starbucks, C&A, Zara en de Koffiesalon als buren.

 

De winkels komen in het voormalige hoofdkantoor van C&A aan het Damrak en de Nieuwendijk, dat verouderd was. In 2011 werd besloten het pand om te vormen tot een binnenstedelijk winkelcomplex, de ombouw startte dit het voorjaar van 2014 en de oplevering moet begin 2015 plaatsvinden.

 

Door de instap van JD Sports is het project Nowadays, dat in totaal 27.500 m² beslaat, nu volledig verhuurd. De winkel van de Britse keten strekt er zich uit over begane grond en eerste verdieping. De secundaire ruimtes bevinden zich op de twee verdieping en in de kelder.

 

Tweede verkooppunt in Amsterdam

Voor JD Sports wordt het meteen de tweede winkel in Amsterdam. Het eerste verkooppunt is gevestigd aan het Buikslotermeerplein in het noorden van de stad, waar de keten het filiaal vande failliete modezaak Setpoint kon inpikken.

 

De meeste van de huidige zestien winkels van JD Sports liggen vooral in regionale steden. Eind vorig jaar zette de keten niettemin ook de stap naar Rotterdam, waar ze haar grootste vestiging tot nog toe opende. Recentelijk liet de onderneming weten dat het succes ervan haar aanzette om ook op andere toplocaties te openen.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Eigenaar 3i wil Action toch voor zichzelf houden

22/05/2018

Investeerder 3i wil Action dan toch helemaal houden. Hoewel de eigenaar van de discountketen vorige week liet uitschijnen een koper te zoeken voor een deel van zijn participatie in Action, ontkent 3i dat nu.

Marks & Spencer haalt het mes boven: 100 winkels dicht

22/05/2018

De Britse retailer wil ingrijpend herstructureren. De komende vier jaar moeten niet 60, maar wel 100 Britse winkels de deuren sluiten. “Noodzakelijk om de toekomst veilig te stellen”, klinkt het.

Eigenaar wil af van flink stuk van Action

18/05/2018

De eigenaar van Action, investeringsmaatschappij 3i, wil volgend jaar een deel van de discountketen verkopen. De Britten zouden geïnteresseerden zoeken voor een belang van zo’n 35% van de keten.

Shoppers aantrekken en omzetten in kopers?

15/05/2018

Het moment van de aankoop is het moment van de waarheid in een almaar complexere 'customer journey'. Retailers en fabrikanten hebben er alle belang bij om dan optimaal aanwezig te zijn. Hoe? Het Trade & Shopper Marketing Congress reikt antwoorden aan.

Hema investeert verder in grote Belgische winkels

11/05/2018

Hema Oostende beleeft een feestelijke heropening: de winkel werd aangepast naar het nieuwe internationale concept dat de retailer ontwikkelde voor steden als Barcelona, Parijs en Londen. Die formule bleek eerder succesvol in Antwerpen en Brussel.

Belgisch fonds dicht bij overname HEMA

09/05/2018

De Belgische Core Equity-holding zou dicht bij een overname van HEMA staan: er zou een mondeling akkoord zijn, de handtekeningen zouden snel kunnen volgen.