John Lewis begraaft internationale ambities

Shutterstock.com

John Lewis heeft besloten zijn internationale expansiestrategie stop te zetten. De warenhuisketen sluit ook zijn webshop voor buitenlandse klanten.

 

"Te duur"

John Lewis verklaarde dat de keten vanaf 9 december geen internationale orders meer zal accepteren. Naar verluidt zou de hele internationale afdeling te duur uitvallen, al stuit de beslissing intern ook op weerstand, schrijft Retail Gazette. Begin vorige maand kondigde de retailer nog een nieuw besparingsplan aan, waarbij zo’n 1.500 jobs zouden sneuvelen.

 

John Lewis begon ongeveer 10 jaar geleden voor het eerst met online verkopen in het buitenland. Momenteel verstuurt het bedrijf naar een dertigtal landen. Daarnaast heeft John Lewis ook 5 shop-in-shops binnen de Australische warenhuisketen Myer en baat de onderneming een winkel uit op Heathrow Airport om de naamsbekendheid onder toeristen te vergroten. Die laatste winkel op de luchthaven was echter een van de acht shops die na de eerste lockdown niet heropend werden.

 

Vorig jaar daalde de internationale verkoop van de Britse warenhuisketen met bijna 17% tot 10,6 miljoen pond (11,7 miljoen euro). Ook het operationeel resultaat uit die activiteiten zakte met iets meer dan 10%.