Jumbo snelst groeiende retailer in Nederland | RetailDetail

Jumbo snelst groeiende retailer in Nederland

Jumbo snelst groeiende retailer in Nederland

Uit de Top 500 grootste bedrijven van Elsevier is gebleken dat Jumbo het snelst groeiende bedrijf in Nederland is. Het afgelopen jaar zag de groep zijn omzet stijgen met maar liefst 113 procent naar een bedrag van 5,7 miljard euro. Ahold en Ikea zijn met voorsprong wel nog steeds de grootste retailers in Nederland.

Ikea op papier "meest winstgevende Nederlandse retailer"

Het allergrootste bedrijf in de top 500 is met marge Shell, dat een omzet heeft van maar liefst 365 miljard euro. De grootste Nederlandse retailer is Ahold, met een omzet van 32,8 miljard euro, en Ikea met 27,9 miljard euro. Ikea staat in de lijst omdat Ingka Holding, een vennootschap van het bedrijf, gevestigd is in Nederland.

 

Vorig jaar maakte Ikea het meeste winst onder de 'Nederlandse' retailers, met liefst 3,2 miljard euro. Ahold maakte 827 miljoen euro winst, Jumbo strandde op 24 miljoen euro winst.

 

In de top 500 van Elsevier staan verderop ook nog D.E. Master Blenders 1753 (op plaats 72), Blokker (74) en Sligro (79). Ook A.S. Watson, het moederbedrijf van Kruidvat, op 85 en Dirk van den Broek op 96 hebben nog een plaatsje gevonden in de top 100.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Dieprood Galeria Kaufhof (en Inno) vestigt alle hoop op fusie

20/07/2018

Galeria Kaufhof (waar ook Galeria Inno toe behoort) zit diep in de rode cijfers: het verlies zou er oplopen tot zo'n 30 miljoen euro. Een fusie tussen Karstadt en Galeria Kaufhof moet volgens eigenaar Hudson's Bay heil brengen.

Walmart en Microsoft bundelen krachten tegen Amazon

18/07/2018

Walmart is de grootste retailconcurrent van Amazon en Microsoft is de belangrijkste rivaal voor Amazons clouddiensten. Beide bedrijven proberen de internetreus nu wat meer tegenwind te geven met een strategisch partnerschap voor vijf jaar.

Retailhub x Living Tomorrow: Nieuwe innovatieworkshops op maat

17/07/2018

Wat worden de megatrends van morgen en hoe ziet je strategie er best uit? Neem een frisse innovatiestart met de workshops van retailhub en Living Tomorrow: een gezonde mix van plezier, ontspanning en topeducatie op maat van je bedrijf.

Amazon Prime Day zorgt dit jaar voor spektakel en controverse

17/07/2018

Amazon Prime-leden vieren vandaag het jaarlijkse kortingenevenement Prime Day. De controversiële shopfeestdag wordt steeds grootser: Amazon startte het koopfestival met heuse muziekoptredens en ook concurrerende retailers pakken inmiddels met stuntprijzen uit.

Bol.com gaat distributiecentrum verdubbelen

16/07/2018

Minder dan een jaar na de officiële opening barst het distributiecentrum van bol.com in Waalwijk al uit zijn voegen. Begin 2019 beginnen uitbreidingswerken die een verdubbeling van de oppervlakte met zich meebrengen.

Verkoop van pc’s groeit eerste keer in zes jaar

13/07/2018

Voor de eerste keer in zes jaar groeide de verkoop van pc's weer: in het tweede kwartaal van 2018 steeg die met 1,4%. Volgens onderzoekbureaus Gartner en IDC is de omzetstijging voornamelijk te danken aan de groei op zakelijke markten.