Jumbo snelst groeiende retailer in Nederland

Jumbo snelst groeiende retailer in Nederland

Uit de Top 500 grootste bedrijven van Elsevier is gebleken dat Jumbo het snelst groeiende bedrijf in Nederland is. Het afgelopen jaar zag de groep zijn omzet stijgen met maar liefst 113 procent naar een bedrag van 5,7 miljard euro. Ahold en Ikea zijn met voorsprong wel nog steeds de grootste retailers in Nederland.

Ikea op papier "meest winstgevende Nederlandse retailer"

Het allergrootste bedrijf in de top 500 is met marge Shell, dat een omzet heeft van maar liefst 365 miljard euro. De grootste Nederlandse retailer is Ahold, met een omzet van 32,8 miljard euro, en Ikea met 27,9 miljard euro. Ikea staat in de lijst omdat Ingka Holding, een vennootschap van het bedrijf, gevestigd is in Nederland.

 

Vorig jaar maakte Ikea het meeste winst onder de 'Nederlandse' retailers, met liefst 3,2 miljard euro. Ahold maakte 827 miljoen euro winst, Jumbo strandde op 24 miljoen euro winst.

 

In de top 500 van Elsevier staan verderop ook nog D.E. Master Blenders 1753 (op plaats 72), Blokker (74) en Sligro (79). Ook A.S. Watson, het moederbedrijf van Kruidvat, op 85 en Dirk van den Broek op 96 hebben nog een plaatsje gevonden in de top 100.

Tags: