Juttu, Lidl en Rituals genomineerd voor de eerste RetailDetail Award

Morgen, 29 november, wordt voor het eerst de RetailDetail Award uitgereikt tijdens de RetailDetail Night. Juttu, Lidl en Rituals zullen er hun nominatie verdedigen, het publiek beslist.

 

Drie laureaten

We kondigden het al eerder aan: met de RetailDetail Award lanceren we een echte business-to-business award van en voor retailers. De onderscheiding bekroont een retailer die zich in 2018 liet opmerken door een vernieuwend initiatief of een bijzonder succesvolle prestatie: een bedrijf dat het afgelopen retailjaar gekleurd heeft door zijn aanpak, en een inspiratiebron kan zijn voor collega’s. Kortom, een retailer die een voorloper en een voorbeeld is in zijn sector, uitstekende commerciële/financiële prestaties neerzet, een duurzaam groeiverhaal schrijft, zich integreert in de lokale (Benelux) markt en aandacht heeft voor maatschappelijke verantwoordelijkheid. 

 

De onafhankelijke jury van retailexperts heeft de voorbije maand op basis van de vernoemde criteria een shortlist samengesteld en daaruit drie laureaten voor de verkiezing van de RetailDetail Award Retailer 2018 genomineerd. Juttu krijgt de nominatie omdat het een innoverende en echt Belgische conceptwinkel is die sterk communiceert, met aandacht voor authenticiteit, traceerbaarheid en duurzaamheid. Bij Lidl zijn het de innovatiekracht, het sterke winkelconcept en de maatschappelijke verantwoordelijkheid die het verschil maken. Rituals wordt genomineerd om zijn opmerkelijk groeiverhaal en de unieke winkelervaring, die zich sterk onderscheidt van andere retailers.

 

CEO’s on stage

Dominique Motte (CEO van Juttu), Ifke Nauwelaerts (Head of marketing bij Lidl Belgium) en Lizette Lulofs (country director van Rituals) zullen tijdens de RetailDetail Night hun nominatie verdedigen. Daarna volgt een ‘live’ stemming in de zaal. Wie daar bij wil zijn, kan nog snel een ‘last minute’ ticket bestellen. De uitreiking van de allereerste RetailDetail Award vindt namelijk plaats tijdens het feestelijk slotakkoord van het retailjaar 2018, met topsprekers als trendwatcher Richard van Hooijdonk, Harry Demey (LDV United), Sacha Buyck (bol.com), Dado Van Peteghem (Duval Union), Gino Van Ossel (Vlerick Business School), Ann Maes (Ogilvy Amsterdam), Carole Lamarque (Duval Union) en nog veel meer… Via deze link vind je meer informatie over het programma en kan je je tickets bestellen.

 

Dit zijn de juryleden van de RetailDetail Award:

  • Malaika Brengman  - professor Vrije Universiteit Brussel

  • Els Breugelmans - professor Katholieke Universiteit Leuven

  • Jan Callebaut - CEO WHY5Research en founding partner Callebaut Collective

  • John Collin - executive director advisory & transaction services retail Flanders CBRE

  • Greet Dekocker - managing director SafeShops.be en managing partner at THOAS (The House of Associations)

  • Fatima Llouh - trust guard Tiqah

  • Peter Somers - CEO RetailDetail (voorzitter)