Juweliersketen Siebel toch op de fles | RetailDetail

Juweliersketen Siebel toch op de fles

Juweliersketen Siebel toch op de fles
Na het faillissement van juweliersketen Siebel gaat een curator de mogelijkheden van een doorstart onderzoeken voor de ruim honderd jaar oude retailer.

"Afslanking bleek niet haalbaar"

De keten sloot afgelopen vrijdag alle 36 winkels en de webshop, maar meldde nadrukkelijk dat er geen sprake was van een faillissement. Vakbond FNV Bondgenoten stelde toen al andere signalen te krijgen en stelde maandag dat de sloten op de deuren van de winkels werden vervangen, wat algemeen gezien wordt als een teken van een aanstaand faillissement.

 

Dinsdagmiddag kwam uiteindelijk het bericht dat de directie dan toch het faillissement heeft aangevraagd en dat Frits Kemp van het Amsterdamse kantoor Fort Advocaten is aangesteld als curator. "Pogingen vanuit de directie om het bedrijf in afgeslankte vorm voort te zetten, bleken op korte termijn helaas niet realiseerbaar. De directie heeft daarom het besluit genomen om het faillissement aan te vragen.", meldt de directie.

 

De klantenservice van de onderneming blijft voorlopig nog wel bereikbaar via e-mail en telefoon.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Walmart en Microsoft bundelen krachten tegen Amazon

18/07/2018

Walmart is de grootste retailconcurrent van Amazon en Microsoft is de belangrijkste rivaal voor Amazons clouddiensten. Beide bedrijven proberen de internetreus nu wat meer tegenwind te geven met een strategisch partnerschap voor vijf jaar.

Retailhub x Living Tomorrow: Nieuwe innovatieworkshops op maat

17/07/2018

Wat worden de megatrends van morgen en hoe ziet je strategie er best uit? Neem een frisse innovatiestart met de workshops van retailhub en Living Tomorrow: een gezonde mix van plezier, ontspanning en topeducatie op maat van je bedrijf.

Amazon Prime Day zorgt dit jaar voor spektakel en controverse

17/07/2018

Amazon Prime-leden vieren vandaag het jaarlijkse kortingenevenement Prime Day. De controversiële shopfeestdag wordt steeds grootser: Amazon startte het koopfestival met heuse muziekoptredens en ook concurrerende retailers pakken inmiddels met stuntprijzen uit.

Bol.com gaat distributiecentrum verdubbelen

16/07/2018

Minder dan een jaar na de officiële opening barst het distributiecentrum van bol.com in Waalwijk al uit zijn voegen. Begin 2019 beginnen uitbreidingswerken die een verdubbeling van de oppervlakte met zich meebrengen.

Verkoop van pc’s groeit eerste keer in zes jaar

13/07/2018

Voor de eerste keer in zes jaar groeide de verkoop van pc's weer: in het tweede kwartaal van 2018 steeg die met 1,4%. Volgens onderzoekbureaus Gartner en IDC is de omzetstijging voornamelijk te danken aan de groei op zakelijke markten.

Retailhub Inspiration Tour: De ‘customer journey’ wordt heel anders

09/07/2018

Met Retailhub van RetailDetail is Antwerpen een unieke retail-hotspot rijker: professionals beleven er de toekomst van retail in het enige inspiratie-platform van de Benelux met 1250 m² aan innovatieve technologie en megatrends.