Juweliersketen Siebel toch op de fles | RetailDetail

Juweliersketen Siebel toch op de fles

Juweliersketen Siebel toch op de fles
Na het faillissement van juweliersketen Siebel gaat een curator de mogelijkheden van een doorstart onderzoeken voor de ruim honderd jaar oude retailer.

"Afslanking bleek niet haalbaar"

De keten sloot afgelopen vrijdag alle 36 winkels en de webshop, maar meldde nadrukkelijk dat er geen sprake was van een faillissement. Vakbond FNV Bondgenoten stelde toen al andere signalen te krijgen en stelde maandag dat de sloten op de deuren van de winkels werden vervangen, wat algemeen gezien wordt als een teken van een aanstaand faillissement.

 

Dinsdagmiddag kwam uiteindelijk het bericht dat de directie dan toch het faillissement heeft aangevraagd en dat Frits Kemp van het Amsterdamse kantoor Fort Advocaten is aangesteld als curator. "Pogingen vanuit de directie om het bedrijf in afgeslankte vorm voort te zetten, bleken op korte termijn helaas niet realiseerbaar. De directie heeft daarom het besluit genomen om het faillissement aan te vragen.", meldt de directie.

 

De klantenservice van de onderneming blijft voorlopig nog wel bereikbaar via e-mail en telefoon.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Eigenaar wil af van flink stuk van Action

18/05/2018

De eigenaar van Action, investeringsmaatschappij 3i, wil volgend jaar een deel van de discountketen verkopen. De Britten zouden geïnteresseerden zoeken voor een belang van zo’n 35% van de keten.

Shoppers aantrekken en omzetten in kopers?

15/05/2018

Het moment van de aankoop is het moment van de waarheid in een almaar complexere 'customer journey'. Retailers en fabrikanten hebben er alle belang bij om dan optimaal aanwezig te zijn. Hoe? Het Trade & Shopper Marketing Congress reikt antwoorden aan.

Hema investeert verder in grote Belgische winkels

11/05/2018

Hema Oostende beleeft een feestelijke heropening: de winkel werd aangepast naar het nieuwe internationale concept dat de retailer ontwikkelde voor steden als Barcelona, Parijs en Londen. Die formule bleek eerder succesvol in Antwerpen en Brussel.

Belgisch fonds dicht bij overname HEMA

09/05/2018

De Belgische Core Equity-holding zou dicht bij een overname van HEMA staan: er zou een mondeling akkoord zijn, de handtekeningen zouden snel kunnen volgen.

Opinie: “Help, er zit een Chinees in mijn broek!”

08/05/2018

Techbedrijven als Alibaba en Amazon gaan er met uw data vandoor, Europa stond erbij en keek ernaar. En de merken en retailers? Die sponsoren de hele operatie, zodat hun grootste concurrenten nog groter worden.

Nieuwe directie voor Xenos

08/05/2018

Blokker Holding heeft de verkoop van 110 Xenos-winkellocaties aan Casa nu formeel afgerond. De zestig resterende Xenos-winkels krijgen een nieuwe directie.