Jysk haalt recordomzet dankzij nieuwe winkels

Jysk haalt recordomzet dankzij nieuwe winkels

De Deense winkelketen Jysk heeft in het boekjaar 2015/2016 een recordomzet weten te halen van meer dan drie miljard euro. Die groei is vooral te danken aan een immense expansie in het voorbije jaar.

“Alle reden om tevreden te zijn”

De omzet van Jysk kwam uit op 3,123 miljard euro in het voorbije boekjaar, terwijl de EBIT groeide naar 421 miljoen euro. Jysk opende in het boekjaar 2015/2016 meer dan honderd winkels en is momenteel al aanwezig in 45 landen wereldwijd. Het voorbije jaar zette Jysk een eerste stap in Georgië en Wit-Rusland.

 

De grootste vooruitgang boekte Jysk in Oost-Europa, waar de keten ook het meeste nieuwe winkels opende. Polen is met 200 winkels de belangrijkste markt voor de groep, terwijl er ook grote stappen werden gezet in Hongarije, Roemenië, Bulgarije, Servië, Slovenië en Kroatië. “We hebben alle reden om tevreden te zijn met het resultaat. Ons doel voor Jysk is om te groeien en geld te verdienen, en we zijn geslaagd in het bereiken van dat doel”, zegt eigenaar Lars Larsen.

 

In 2017 naar België

In Nederland, waar Jysk sinds 2006 aanwezig is, werd het voorbije jaar voor de eerste keer winst gemaakt. “Nederland is het perfecte voorbeeld van waarom we geduldig moeten zijn. We wisten heel de tijd al dat we uiteindelijk geld zouden verdienen in Nederland, en nu beginnen we dat ook te doen”, aldus Larsen. Volgend jaar gaat Jysk ook zijn eerste winkels openen in België. Het plan blijft om elk jaar meer dan honderd nieuwe winkels te openen.