Jysk haalt recordomzet dankzij nieuwe winkels | RetailDetail

Jysk haalt recordomzet dankzij nieuwe winkels

Jysk haalt recordomzet dankzij nieuwe winkels

De Deense winkelketen Jysk heeft in het boekjaar 2015/2016 een recordomzet weten te halen van meer dan drie miljard euro. Die groei is vooral te danken aan een immense expansie in het voorbije jaar.

“Alle reden om tevreden te zijn”

De omzet van Jysk kwam uit op 3,123 miljard euro in het voorbije boekjaar, terwijl de EBIT groeide naar 421 miljoen euro. Jysk opende in het boekjaar 2015/2016 meer dan honderd winkels en is momenteel al aanwezig in 45 landen wereldwijd. Het voorbije jaar zette Jysk een eerste stap in Georgië en Wit-Rusland.

 

De grootste vooruitgang boekte Jysk in Oost-Europa, waar de keten ook het meeste nieuwe winkels opende. Polen is met 200 winkels de belangrijkste markt voor de groep, terwijl er ook grote stappen werden gezet in Hongarije, Roemenië, Bulgarije, Servië, Slovenië en Kroatië. “We hebben alle reden om tevreden te zijn met het resultaat. Ons doel voor Jysk is om te groeien en geld te verdienen, en we zijn geslaagd in het bereiken van dat doel”, zegt eigenaar Lars Larsen.

 

In 2017 naar België

In Nederland, waar Jysk sinds 2006 aanwezig is, werd het voorbije jaar voor de eerste keer winst gemaakt. “Nederland is het perfecte voorbeeld van waarom we geduldig moeten zijn. We wisten heel de tijd al dat we uiteindelijk geld zouden verdienen in Nederland, en nu beginnen we dat ook te doen”, aldus Larsen. Volgend jaar gaat Jysk ook zijn eerste winkels openen in België. Het plan blijft om elk jaar meer dan honderd nieuwe winkels te openen.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Gerelateerde items

Walmart en Microsoft bundelen krachten tegen Amazon

18/07/2018

Walmart is de grootste retailconcurrent van Amazon en Microsoft is de belangrijkste rivaal voor Amazons clouddiensten. Beide bedrijven proberen de internetreus nu wat meer tegenwind te geven met een strategisch partnerschap voor vijf jaar.

Blokker ziet Belgische omzet fors dalen en directie afslanken

17/07/2018

De problemen voor Blokker blijven aanhouden: het bestuur wordt verder ingekrompen (van acht naar vijf), net zoals de omzet in de Belgische winkels (-21%). 

Retailhub x Living Tomorrow: Nieuwe innovatieworkshops op maat

17/07/2018

Wat worden de megatrends van morgen en hoe ziet je strategie er best uit? Neem een frisse innovatiestart met de workshops van retailhub en Living Tomorrow: een gezonde mix van plezier, ontspanning en topeducatie op maat van je bedrijf.

Amazon Prime Day zorgt dit jaar voor spektakel en controverse

17/07/2018

Amazon Prime-leden vieren vandaag het jaarlijkse kortingenevenement Prime Day. De controversiële shopfeestdag wordt steeds grootser: Amazon startte het koopfestival met heuse muziekoptredens en ook concurrerende retailers pakken inmiddels met stuntprijzen uit.

Bol.com gaat distributiecentrum verdubbelen

16/07/2018

Minder dan een jaar na de officiële opening barst het distributiecentrum van bol.com in Waalwijk al uit zijn voegen. Begin 2019 beginnen uitbreidingswerken die een verdubbeling van de oppervlakte met zich meebrengen.

Verkoop van pc’s groeit eerste keer in zes jaar

13/07/2018

Voor de eerste keer in zes jaar groeide de verkoop van pc's weer: in het tweede kwartaal van 2018 steeg die met 1,4%. Volgens onderzoekbureaus Gartner en IDC is de omzetstijging voornamelijk te danken aan de groei op zakelijke markten.