JYSK Nordic weet omzet fiks op te krikken | RetailDetail

JYSK Nordic weet omzet fiks op te krikken

JYSK Nordic weet omzet fiks op te krikken

Het Deense JYSK Nordic, één van de twee grote takken van de JYSK Group, heeft in het voorbije boekjaar zijn omzet met 11% omhoog weten te stuwen. Het bedrijf groeide in alle landen waar het aanwezig is.

69 nieuwe winkels

Voor wisselkoerseffecten steeg de omzet met 11,2%, na wisselkoerseffecten bleef daar nog 9,3% van over. Op basis van de voorlopige cijfers verwacht het bedrijf een succesvol boekjaar 2015/2016, maar de definitieve cijfers worden pas in december vrijgegeven.

 

“We zijn heel tevreden met de resultaten en we willen dan ook lof toezwaaien aan alle medewerkers in landen van JYSK Nordic”, zegt CEO Jan Bogh.

 

De Denen hebben momenteel 1.086 winkels in Denemarken, Zweden, Noorwegen, Finland, het Verenigd Koninkrijk, Nederland, Polen, Tsjechië, Slowakije, Oekraïne, Hongarije, Bulgarije, Roemenië, Servië, Kroatië, Slovenië, Bosnië-Herzegovina, Griekenland en China. In al die landen was er sprake van organische groei, zelfs in landen waar de markt over het algemeen aan het krimpen was. Het voorbije jaar opende JYSK Nordic 69 in totaal nieuwe winkels.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Gerelateerde items

Walmart en Microsoft bundelen krachten tegen Amazon

18/07/2018

Walmart is de grootste retailconcurrent van Amazon, en Microsoft is de belangrijkste rivaal voor Amazons clouddiensten. Beide bedrijven zetten nu hun ambities kracht bij met een strategisch partnerschap voor vijf jaar.

Blokker ziet Belgische omzet fors dalen en directie afslanken

17/07/2018

De problemen voor Blokker blijven aanhouden: het bestuur wordt verder ingekrompen (van acht naar vijf), net zoals de omzet in de Belgische winkels (-21%). 

Retailhub x Living Tomorrow: Nieuwe innovatieworkshops op maat

17/07/2018

Wat worden de megatrends van morgen en hoe ziet je strategie er best uit? Neem een frisse innovatiestart met de workshops van retailhub en Living Tomorrow: een gezonde mix van plezier, ontspanning en topeducatie op maat van je bedrijf.

Amazon Prime Day zorgt dit jaar voor spektakel en controverse

17/07/2018

Amazon Prime-leden vieren vandaag het jaarlijkse kortingenevenement Prime Day. De controversiële shopfeestdag wordt steeds grootser: Amazon startte het koopfestival met heuse muziekoptredens en ook concurrerende retailers pakken inmiddels met stuntprijzen uit.

Bol.com gaat distributiecentrum verdubbelen

16/07/2018

Minder dan een jaar na de officiële opening barst het distributiecentrum van bol.com in Waalwijk al uit zijn voegen. Begin 2019 beginnen uitbreidingswerken die een verdubbeling van de oppervlakte met zich meebrengen.

Verkoop van pc’s groeit eerste keer in zes jaar

13/07/2018

Voor de eerste keer in zes jaar groeide de verkoop van pc's weer: in het tweede kwartaal van 2018 steeg die met 1,4%. Volgens onderzoekbureaus Gartner en IDC is de omzetstijging voornamelijk te danken aan de groei op zakelijke markten.