K in Kortrijk beloont shoppers die mondmasker dragen

K in Kortrijk beloont shoppers die mondmasker dragen
Foto: K in Kortrijk (via Facebook)

Met een originele actie wil K in Kortrijk het dragen van mondmaskers aanmoedigen: het winkelcentrum biedt kortingen en cadeaukaarten aan. Volgens manager Dominique Desmeytere zijn nogal wat shoppers corona immers al helemaal vergeten.

 

Angst voor tweede golf

Desmeytere zag dit weekend dat heel wat bezoekers van zijn winkelcentrum het niet meer zo nauw nemen met de beschermende coronamaatregelen. Nochtans zijn de richtlijnen aan de ingangen duidelijk, stelt hij. In Het Nieuwsblad legt de manager uit: "Het schouwspel was niet om aan te zien. Corona blijkt voor velen tot het collectief geheugen te behoren. Weinigen zijn zich blijkbaar nog bewust van de risico’s en de gevolgen van dit virus, dat in een mum van tijd de kop weer kan opsteken. Dergelijke situaties boezemen ons angst in en we willen absoluut niet mee de motor zijn van een tweede uitbraak."

 

Het winkelcentrum neemt nu een reeks maatregelen om bezoekers aan te zetten toch wat voorzichtiger te zijn. Het dragen van een mondmasker moet de norm worden, zegt Desmeytere. Aan alle ingangen van K in Kortrijk komen bijkomende dispensers met handgels. Verder zullen animatoren mensen aansporen om de regels rond afstandhouden te respecteren en zullen stewards ook mondmaskers uitdelen aan shoppers die er geen hebben.

 

Bovendien pakt het winkelcentrum ook uit met een originele, motiverende actie: "Wie op een drukke zaterdag plichtbewust zijn of haar mondmasker draagt, kan zijn aankopen volledig terugbetaald krijgen. We willen een veilige hub zijn", besluit Desmeytere. Via het camerasysteem zullen lukraak mensen met een mondmasker worden uitgepikt.