KantoorExpert koopt Office Centre van Staples | RetailDetail

KantoorExpert koopt Office Centre van Staples

KantoorExpert koopt Office Centre van Staples
Foto: Sergey Yechikov / Shutterstock.com

KantoorExpert wil de 39 Nederlandse vestigingen van Office Centre overnemen van Staples. De leverancier van kantoorbenodigdheden uit Soest zou zo’n 40 miljoen euro veil hebben voor Office Centre.

 

Klein Duimpje gaat achter reus aan

“Voor buitenstaanders komt het misschien vreemd over: Klein Duimpje verzwelgt de reus. Maar na anderhalf jaar delibereren voelt het voor ons als een vertrouwde deal”, zegt CEO Frans Davelaar aan het Financieele Dagblad. Zijn bedrijf neemt Office Centre volgens de zakenkrant over voor ongeveer 40 miljoen euro. Alle 550 jobs bij Office Centre zouden na de overname behouden blijven, net als de 125 banen bij KantoorExpert. Wel wil de overnemer andere accenten leggen: de focus moet meer op de lokale markt en op de behoeften van de klant komen te liggen. 

 

Verder zal de naam Office Centre opnieuw worden gebruikt, ook op de gevels van de winkels, want die blijft volgens Davelaar een begrip. Toch is de winstmarge van het bedrijf vandaag marginaal: “De kosten voor bijvoorbeeld IT-systemen zijn te hoog voor een nationaal werkzaam bedrijf. Daar kunnen we op besparen”, aldus de kandidaat-koper aan FD.

 

Past niet binnen de organisatie

Staples bevestigt in gesprek te zijn met een potentiële koper voor de Nederlandse winkels, maar spreekt nog niet over een deal. “Soms bevinden de beste oplossingen voor onze klanten en medewerkers zich niet binnen onze organisatie, dat is de reden dat wij momenteel gesprekken voeren”, verklaart CEO Dolph Westerbos. “Ons belangrijkste doel is om de best mogelijke kansen en omstandigheden te creëren voor ons getalenteerde retailteam in Nederland en om te blijven voldoen aan de vraag van onze klanten”, aldus nog Westerbos.

 

De verkoop zou er komen nadat Staples zijn Europese afdeling verkocht aan investeerdersgroep Cerberus. Die mikt hoofdzakelijk op grote bedrijven als klanten en heeft daarom geen interesse in Office Centre. De 'prooi' is goed voor een jaaromzet van zo’n 80 miljoen euro, heel wat meer dan de 13,5 miljoen euro die KantoorExpert vorig jaar boekte.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Gerelateerde items

Dieprood Galeria Kaufhof (en Inno) vestigt alle hoop op fusie

20/07/2018

Galeria Kaufhof – waar ook Galeria Inno toe behoort – zit diep in de rode cijfers: het verlies zou er oplopen tot zo'n 30 miljoen euro. Een fusie tussen Karstadt en Galeria Kaufhof moet volgens eigenaar Hudson's Bay heil brengen.

Walmart en Microsoft bundelen krachten tegen Amazon

18/07/2018

Walmart is de grootste retailconcurrent van Amazon en Microsoft is de belangrijkste rivaal voor Amazons clouddiensten. Beide bedrijven proberen de internetreus nu wat meer tegenwind te geven met een strategisch partnerschap voor vijf jaar.

Retailhub x Living Tomorrow: Nieuwe innovatieworkshops op maat

17/07/2018

Wat worden de megatrends van morgen en hoe ziet je strategie er best uit? Neem een frisse innovatiestart met de workshops van retailhub en Living Tomorrow: een gezonde mix van plezier, ontspanning en topeducatie op maat van je bedrijf.

Amazon Prime Day zorgt dit jaar voor spektakel en controverse

17/07/2018

Amazon Prime-leden vieren vandaag het jaarlijkse kortingenevenement Prime Day. De controversiële shopfeestdag wordt steeds grootser: Amazon startte het koopfestival met heuse muziekoptredens en ook concurrerende retailers pakken inmiddels met stuntprijzen uit.

Bol.com gaat distributiecentrum verdubbelen

16/07/2018

Minder dan een jaar na de officiële opening barst het distributiecentrum van bol.com in Waalwijk al uit zijn voegen. Begin 2019 beginnen uitbreidingswerken die een verdubbeling van de oppervlakte met zich meebrengen.

Verkoop van pc’s groeit eerste keer in zes jaar

13/07/2018

Voor de eerste keer in zes jaar groeide de verkoop van pc's weer: in het tweede kwartaal van 2018 steeg die met 1,4%. Volgens onderzoekbureaus Gartner en IDC is de omzetstijging voornamelijk te danken aan de groei op zakelijke markten.