Karlie Flamingo maakt doorstart met Laroy Group | RetailDetail

Karlie Flamingo maakt doorstart met Laroy Group

Karlie Flamingo maakt doorstart met Laroy Group

Verkoper van dierenproducten Karlie Flamingo maakt een doorstart onder de naam Flamingo Pet Products. Daarover hebben eigenaar Erwin Van Tendeloo en de Laroy Group samen een overeenkomst bereikt met de curator.

 

Terug in lokale handen

Karlie Flamengo, een internationale groothandel in dierenbenodigdheden, werd in november failliet verklaard. Het was toen in handen van de Duitse groep Perusa. Al snel werd duidelijk dat Erwin Van Tendeloo een kandidaat-overnemer was.

 

Die overname is nu met hulp van de Laroy Group ook een feit geworden. Beide partijen investeren in de overname en Flamingo Pet Products wordt een onafhankelijk onderdeel van de Laroy Group.

 

“Ze zetten deze stap vanuit hun jarenlange ervaring met de successen van Laroy Group en het toenmalige Flamingo en vanuit de overtuiging dat er binnen de sector van accessoires voor huisdieren nog voldoende ruimte is om een sterk groeiverhaal neer te zetten”, staat te lezen in het persbericht.

 

De operationele leiding van het bedrijf komt in handen van Guy Toremans, die al jaren ervaring heeft als COO binnen de Laroy Group. Hij zal worden bijgestaan door Erwin Van Tendeloo. Flamingo Pet Products zal meer dan 70 werknemers in dienst hebben. Voor het faillissement waren er dat nog meer dan 170.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Gerelateerde items

Eigenaar wil af van flink stuk van Action

18/05/2018

De eigenaar van Action, investeringsmaatschappij 3i, wil volgend jaar een deel van de discountketen verkopen. De Britten zouden geïnteresseerden zoeken voor een belang van zo’n 35% van de keten.

Shoppers aantrekken en omzetten in kopers?

15/05/2018

Het moment van de aankoop is het moment van de waarheid in een almaar complexere 'customer journey'. Retailers en fabrikanten hebben er alle belang bij om dan optimaal aanwezig te zijn. Hoe? Het Trade & Shopper Marketing Congress reikt antwoorden aan.

Hema investeert verder in grote Belgische winkels

11/05/2018

Hema Oostende beleeft een feestelijke heropening: de winkel werd aangepast naar het nieuwe internationale concept dat de retailer ontwikkelde voor steden als Barcelona, Parijs en Londen. Die formule bleek eerder succesvol in Antwerpen en Brussel.

Belgisch fonds dicht bij overname HEMA

09/05/2018

De Belgische Core Equity-holding zou dicht bij een overname van HEMA staan: er zou een mondeling akkoord zijn, de handtekeningen zouden snel kunnen volgen.

Opinie: “Help, er zit een Chinees in mijn broek!”

08/05/2018

Techbedrijven als Alibaba en Amazon gaan er met uw data vandoor, Europa stond erbij en keek ernaar. En de merken en retailers? Die sponsoren de hele operatie, zodat hun grootste concurrenten nog groter worden.

Nieuwe directie voor Xenos

08/05/2018

Blokker Holding heeft de verkoop van 110 Xenos-winkellocaties aan Casa nu formeel afgerond. De zestig resterende Xenos-winkels krijgen een nieuwe directie.