Karlie Flamingo maakt doorstart met Laroy Group | RetailDetail

Karlie Flamingo maakt doorstart met Laroy Group

Karlie Flamingo maakt doorstart met Laroy Group

Verkoper van dierenproducten Karlie Flamingo maakt een doorstart onder de naam Flamingo Pet Products. Daarover hebben eigenaar Erwin Van Tendeloo en de Laroy Group samen een overeenkomst bereikt met de curator.

 

Terug in lokale handen

Karlie Flamengo, een internationale groothandel in dierenbenodigdheden, werd in november failliet verklaard. Het was toen in handen van de Duitse groep Perusa. Al snel werd duidelijk dat Erwin Van Tendeloo een kandidaat-overnemer was.

 

Die overname is nu met hulp van de Laroy Group ook een feit geworden. Beide partijen investeren in de overname en Flamingo Pet Products wordt een onafhankelijk onderdeel van de Laroy Group.

 

“Ze zetten deze stap vanuit hun jarenlange ervaring met de successen van Laroy Group en het toenmalige Flamingo en vanuit de overtuiging dat er binnen de sector van accessoires voor huisdieren nog voldoende ruimte is om een sterk groeiverhaal neer te zetten”, staat te lezen in het persbericht.

 

De operationele leiding van het bedrijf komt in handen van Guy Toremans, die al jaren ervaring heeft als COO binnen de Laroy Group. Hij zal worden bijgestaan door Erwin Van Tendeloo. Flamingo Pet Products zal meer dan 70 werknemers in dienst hebben. Voor het faillissement waren er dat nog meer dan 170.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Gerelateerde items

Dieprood Galeria Kaufhof (en Inno) vestigt alle hoop op fusie

20/07/2018

Galeria Kaufhof (waar ook Galeria Inno toe behoort) zit diep in de rode cijfers: het verlies zou er oplopen tot zo'n 30 miljoen euro. Een fusie tussen Karstadt en Galeria Kaufhof moet volgens eigenaar Hudson's Bay heil brengen.

Leapp maakt doorstart in Nederland

20/07/2018

Leapp , een retailer van tweedehands Apple-toestellen, maakt in Nederland een doorstart onder leiding van het investeringsbedrijf van de oprichter. Begin juni ging de keten failliet, maar eind juli zou ze al opnieuw starten.

Walmart en Microsoft bundelen krachten tegen Amazon

18/07/2018

Walmart is de grootste retailconcurrent van Amazon en Microsoft is de belangrijkste rivaal voor Amazons clouddiensten. Beide bedrijven proberen de internetreus nu wat meer tegenwind te geven met een strategisch partnerschap voor vijf jaar.

Retailhub x Living Tomorrow: Nieuwe innovatieworkshops op maat

17/07/2018

Wat worden de megatrends van morgen en hoe ziet je strategie er best uit? Neem een frisse innovatiestart met de workshops van retailhub en Living Tomorrow: een gezonde mix van plezier, ontspanning en topeducatie op maat van je bedrijf.

Amazon Prime Day zorgt dit jaar voor spektakel en controverse

17/07/2018

Amazon Prime-leden vieren vandaag het jaarlijkse kortingenevenement Prime Day. De controversiële shopfeestdag wordt steeds grootser: Amazon startte het koopfestival met heuse muziekoptredens en ook concurrerende retailers pakken inmiddels met stuntprijzen uit.

Bol.com gaat distributiecentrum verdubbelen

16/07/2018

Minder dan een jaar na de officiële opening barst het distributiecentrum van bol.com in Waalwijk al uit zijn voegen. Begin 2019 beginnen uitbreidingswerken die een verdubbeling van de oppervlakte met zich meebrengen.