Kerstomzet gelijk aan vorig jaar | RetailDetail

Kerstomzet gelijk aan vorig jaar

Kerstomzet gelijk aan vorig jaar

Winkeliers verwachten dat ze dit jaar rond Kerstmis een extra omzet gaan halen die ongeveer even groot is als vorig jaar. Toen werd circa 800 miljoen euro extra verkocht. Vooral voor dit weekend zijn er hoge verwachtingen.

Meer inzetten op beleving

Detailhandel Nederland zegt dat ook dit jaar winkels sterk inzetten op de beleving van de klant om die extra omzet te halen. "Winkels spelen in op de behoefte aan beleving tijdens het winkelen. Dat begint al in de winkelstraat. Zo worden er bijvoorbeeld Kerstmarkten georganiseerd, een trend die uit Duitsland is overgewaaid", aldus de koepelorganisatie.

 

De consument van zijn kant wil dan weer kunnen winkelen wanneer het hem past. Er wordt steeds meer op zondag of in de vroege avond gewinkeld. Ook bestellen steeds meer klanten alles online, om hun bestellingen daarna op een zelf gekozen tijdstip op te halen in de winkel. "Inmiddels komt al zo'n 70% van de totale online omzet ten goede aan winkeliers die zowel een fysieke winkel als een webwinkel hebben."

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Walmart en Microsoft bundelen krachten tegen Amazon

18/07/2018

Walmart is de grootste retailconcurrent van Amazon en Microsoft is de belangrijkste rivaal voor Amazons clouddiensten. Beide bedrijven proberen de internetreus nu wat meer tegenwind te geven met een strategisch partnerschap voor vijf jaar.

Retailhub x Living Tomorrow: Nieuwe innovatieworkshops op maat

17/07/2018

Wat worden de megatrends van morgen en hoe ziet je strategie er best uit? Neem een frisse innovatiestart met de workshops van retailhub en Living Tomorrow: een gezonde mix van plezier, ontspanning en topeducatie op maat van je bedrijf.

Amazon Prime Day zorgt dit jaar voor spektakel en controverse

17/07/2018

Amazon Prime-leden vieren vandaag het jaarlijkse kortingenevenement Prime Day. De controversiële shopfeestdag wordt steeds grootser: Amazon startte het koopfestival met heuse muziekoptredens en ook concurrerende retailers pakken inmiddels met stuntprijzen uit.

Bol.com gaat distributiecentrum verdubbelen

16/07/2018

Minder dan een jaar na de officiële opening barst het distributiecentrum van bol.com in Waalwijk al uit zijn voegen. Begin 2019 beginnen uitbreidingswerken die een verdubbeling van de oppervlakte met zich meebrengen.

Verkoop van pc’s groeit eerste keer in zes jaar

13/07/2018

Voor de eerste keer in zes jaar groeide de verkoop van pc's weer: in het tweede kwartaal van 2018 steeg die met 1,4%. Volgens onderzoekbureaus Gartner en IDC is de omzetstijging voornamelijk te danken aan de groei op zakelijke markten.

Retailhub Inspiration Tour: De ‘customer journey’ wordt heel anders

09/07/2018

Met Retailhub van RetailDetail is Antwerpen een unieke retail-hotspot rijker: professionals beleven er de toekomst van retail in het enige inspiratie-platform van de Benelux met 1250 m² aan innovatieve technologie en megatrends.