Keymusic Nederland failliet

Keymusic Nederland failliet
Shutterstock.com

De Nederlandse tak van muziekwinkelketen Keymusic is door de rechter in Rotterdam failliet verklaard. De negen Belgische winkels zijn echter niet betrokken, benadrukt zaakvoerder Francky Dedeyne.

 

Online concurrentie

In Nederland heeft de Belgische keten Keymusic filialen in Apeldoorn, Den Haag, Eindhoven, Rotterdam en Utrecht. Het was al langer duidelijk dat Keymusic Nederland financiële problemen had: een medewerker van de vestiging in Den Haag zei vorige week aan het AD dat een faillissement nabij was: "De onlineverkoop via andere giganten heeft ons gewoon de das omgedaan."

 

Wat er met de Nederlandse winkels gaat gebeuren, is niet duidelijk. Mogelijk komt er een doorstart en gaan de filialen in Nederland zelfstandig verder. Het bankroet betekent alvast niet het einde van Keymusic België. "De Belgische organisatie staat los van Nederland," zegt CEO Francky Dedeyne aan RetailDetail. "Wij gaan gewoon door. In Nederland heeft de markt meer te lijden onder margedruk en online geweld. We mikken op een doorstart met een vereenvoudigde formule. De curator zal daarover later communiceren."