Keymusic opent belevingswinkel in Antwerpen

Keymusic Antwerpen
Foto's Keymusic

Keymusic, naar eigen zeggen de grootste specialist in muziekinstrumenten in de Benelux, heeft een nieuwe 'XXL store' geopend in Antwerpen. De komende maanden wil de retailer nog vier bijkomende winkels openen.

 

Een overlever

De nieuwe winkel op het eilandje in Antwerpen bevindt zich in een pand waar voordien een Porsche-garage gevestigd was. Klanten worden er ondergedompeld in een pretpark van muziek en beleving: de winkel biedt dan ook een totaalervaring voor muzikanten, met honderden gitaren, drums, piano’s, DJ-sets, studioapparatuur en veel meer die testklaar opgesteld staan. Zowel professionele muzikanten als starters kunnen bij Keymusic XXL terecht.

 

Keymusic heeft er een bewogen geschiedenis op zitten: de overlever beleeft een doorstart onder de nieuwe eigenaar Jan ’t Hoen, die grote plannen koestert. De retailer wil zijn huidige aantal van twintig winkels verdubbelen: de komende maanden staan er alvast nog vier nieuwe openingen op het programma. Nochtans gingen in de muziekbranche al heel wat fysieke retailers overkop, omdat de markt verschoof naar online en tweedehands.