Keymusic opent eerste Franse filiaal | RetailDetail

Keymusic opent eerste Franse filiaal

Keymusic opent eerste Franse filiaal
Shutterstock.com

De Belgische muziekwinkelketen Keymusic maakt de stap naar Frankrijk. Deze week wordt net over de Franse grens in Valenciennes een winkel geopend. De keten maakte eerder ook al de sprong naar Nederland.

Succes webshop

Keymusic opende 26 jaar geleden de eerste winkel in Sint-Niklaas en zet sindsdien sterk in op fysieke winkels, daar waar de concurrentie steeds meer voor de online weg kiest. Momenteel heeft de retailer een twintigtal winkels in België en Nederland en daar komt in Valenciennes nu dus ook een eerste Franse vestiging bij.

 

CEO Francky Dedeyne gelooft dat er nog ruimte is voor groei, maar wil dat niet ten koste van alles doen. “Groei is het belangrijkste, maar groei kopen heeft geen zin. We zullen als gerenommeerd merk zorgen dat we nog lang niet uit het straatbeeld verdwijnen”, zegt hij aan Ecommerce News.

 

Ondanks het succes van de fysieke winkels, begint de webshop steeds meer opmars te maken bij Keymusic. Vorig jaar was die goed voor 13 procent van de omzet en naar verwachting zal de webshop dit jaar het grootste ‘filiaal’ van de keten worden. Tot nu toe was die eer weggelegd voor de winkel in Rotterdam, net voor de Brusselse vestiging.

 

Dedeyne ziet op dat vlak hoe online en offline elkaar versterken. “Veel klanten oriënteren zich via internet en komen vervolgens naar de winkel om de aankoop te doen.”

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Gerelateerde items

Verkoop van pc’s groeit eerste keer in zes jaar

13/07/2018

Voor de eerste keer in zes jaar groeide de verkoop van pc's weer: in het tweede kwartaal van 2018 steeg die met 1,4%. Volgens onderzoekbureaus Gartner en IDC is de omzetstijging voornamelijk te danken aan de groei op zakelijke markten.

Retailhub Inspiration Tour: De ‘customer journey’ wordt heel anders

09/07/2018

Met Retailhub van RetailDetail is Antwerpen een unieke retail-hotspot rijker: professionals beleven er de toekomst van retail in het enige inspiratie-platform van de Benelux met 1250 m² aan innovatieve technologie en megatrends.

'Mishandelde' eenden weg bij Plus, wel in 'diervriendelijke' dons

06/07/2018

Er komt veel reactie op de beelden van hardhandig eendentransport bij Nederlandse pluimveehouders. Supermarktketen Plus haalt per direct al het eendenvlees van slachterij Tomassen Duck-To uit het schap, maar de dons blijkt ook in "diervriendelijk" beddengoed te zitten.

Lidl aansprakelijk voor zelfdoding medewerker

05/07/2018

Discountketen Lidl is in Frankrijk aansprakelijk gesteld voor de zelfdoding van een onderhoudstechnicus in een distributiecentrum, intussen drie jaar geleden.

“Fusie Karstadt en Kaufhof zo goed als rond”

05/07/2018

Het Canadese winkelconcern Hudson’s Bay heeft een deal met de Oostenrijkse Sigma Holding, eigenaar van de Duitse warenhuisketen Karstadt. Volgens Duitse media was een voorlopige overeenkomst getekend, volgens de Canadezen is het echter helemaal nog niet zo ver.

Wehkamp en BCC slaan handen in elkaar

05/07/2018

Onlineretailer Wehkamp en elektroketen BCC worden exclusieve alliantiepartners: vanaf oktober starten de formules een grote strategische samenwerking, die in fases steeds verder zal worden uitgebreid.