Keymusic opent flagshipstore in Porsche-showroom

Gevel van winkel Keymusic in Antwerpen
Keymusic

Muziekwinkelketen Keymusic opent binnenkort in Antwerpen zijn grootste winkel, in een voormalige showroom van Porsche. De keten wil uitbreiden naar veertig vestigingen.

 

‘Premium Brands Store’

Op het Eilandje in Antwerpen opent binnenkort de grootste Belgische winkel van Keymusic op een bijzondere locatie: een ‘Premium Brands Store’ in de voormalige showroom van Porsche moet tegen begin juni de deuren openen. Alles zal er draaien om beleving: oprichter Jan ’t Hoen wil er niet enkel alle premiummerken van muziekinstrumenten, licht en geluid samenbrengen, maar laat ook een aantal belangrijke leveranciers een eigen hoekje inrichten waar klanten de nieuwste producten kunnen uitproberen.

 

Het is ook de bedoeling dat bekende en minder bekende artiesten regelmatig in de winkel te zien zijn, want Keymusic plant er wekelijkse uitzendingen van KeyTV.be en Keymusic Radio op te nemen. De winkel wil bovendien regelmatig ‘clinics’, workshops en demo’s houden.

 

Het gebouw, dat vanuit de lucht trouwens lijkt op een gitaarplectrum, zal verschillende klassieke sportauto’s huisvesten als knipoog naar het verleden. "Auto’s en muziek zijn altijd al met elkaar verbonden, zo blijkt ook uit talloze videoclips uit heden en verleden", zegt ’t Hoen. De winkelopening past bij de nieuwe groeistrategie genaamd “retail-nieuwe-stijl”, waarmee de retailer inzet op belevingswinkels. In de komende jaren wil keten het aantal winkels zo nog verder uitbreiden naar veertig.