Keyware ziet meer transacties tijden wintersolden

Keyware ziet meer transacties tijden wintersolden

Volgens betaalterminalleverancier Keyware werd er tijdens de voorbije solden 11% meer omzet gehaald via betalingen met kaart. Daarmee spreekt het bedrijf de negatievere inschatting van Comeos en Mode-Unie tegen.

Meer kleine betalingen met kaart

Gemiddeld werd er per betaling een bedrag van 76,51 euro uitgegeven: dat is drie euro minder dan een jaar eerder. De cijfers tonen volgens Keyware vooral aan dat de Belgische consument steeds meer met de bankkaart begint te betalen.

 

“We hebben tijdens de wintersolden niet alleen meer uitgegeven, maar we hebben ook betalingen gedaan met onze kaart en zelfs voor lagere bedragen. Vooral als we de cijfers vergelijken met die van de voorbije jaren, is het duidelijk dat Belgen steeds vaker hun betaalkaart gebruiken voor hun aankopen in plaats van cash”, zegt Stéphan Vandervelde, CEO van Keyware.

 

Omzetdaling binnen modesector

Bij andere partijen klinkt een meer gematigd geluid. Voor de winkelketens die aangesloten zijn bij Comeos was de verkoop tijdens de solden in januari ongeveer gelijk aan die van een jaar eerder. Vooral tijdens de eerste week van de solden, die in de kerstvakantie viel, werd er goed gepresteerd. Ketens met een online winkels presteerden trouwens iets beter dan ketens zonder webshop.

 

Bij de Mode-Unie is er zelfs sprake van een gemiddelde omzetdaling van 5%. Daar wordt gewezen naar het stijgende succes van koppelverkoop en naar het feit dat heel wat winkels de sperperiode niet respecteren. Bij het NSZ wordt er gesproken van een gemiddelde omzetstijging van 1%.

Tags: