Kijkshop heeft nieuwe directie | RetailDetail

Kijkshop heeft nieuwe directie

Kijkshop heeft nieuwe directie

Menno de Boer gaat Frank Pruijn opvolgen als COO van Kijkshop. Die laatste maakt immers de overstap naar Praxis, waar hij de taak van directeur operations zal opnemen.

Nog meer verschuivingen binnen directie

Menno de Boer komt over van Breezz Nederland, onderdeel van Ziggo, waar hij de afgelopen twee jaar actief was als marketingdirecteur. Daarvoor werkte hij geruime tijd bij Telfort, waar hij verscheidene functies uitoefende. Nu wordt hij dus verantwoordelijk voor de webshop, de meer dan honderd winkels en de business-to-business-tak van Kijkshop.


Bij Kijkshop wordt ook nog Bart van Ham aangesteld als nieuwe commercieel directeur. Hij komt over van Typhone, waar hij naast commercieel directeur ook aandeelhouder was.

 

Kijkshop werd in 1973 opgericht in Nederland. In de winkels kunnen klanten producten bekijken achter glazen vitrines en bij een aankoop moeten ze een code doorgeven aan de werknemer achter de balie, die het product dan uit het magazijn kan gaan halen. Zo kan het bedrijf kosten besparen op personeel. Tot 2007 had de keten ook enkele filialen in België onder de naam Bestsellers.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Dieprood Galeria Kaufhof (en Inno) vestigt alle hoop op fusie

20/07/2018

Galeria Kaufhof (waar ook Galeria Inno toe behoort) zit diep in de rode cijfers: het verlies zou er oplopen tot zo'n 30 miljoen euro. Een fusie tussen Karstadt en Galeria Kaufhof moet volgens eigenaar Hudson's Bay heil brengen.

Walmart en Microsoft bundelen krachten tegen Amazon

18/07/2018

Walmart is de grootste retailconcurrent van Amazon en Microsoft is de belangrijkste rivaal voor Amazons clouddiensten. Beide bedrijven proberen de internetreus nu wat meer tegenwind te geven met een strategisch partnerschap voor vijf jaar.

Retailhub x Living Tomorrow: Nieuwe innovatieworkshops op maat

17/07/2018

Wat worden de megatrends van morgen en hoe ziet je strategie er best uit? Neem een frisse innovatiestart met de workshops van retailhub en Living Tomorrow: een gezonde mix van plezier, ontspanning en topeducatie op maat van je bedrijf.

Amazon Prime Day zorgt dit jaar voor spektakel en controverse

17/07/2018

Amazon Prime-leden vieren vandaag het jaarlijkse kortingenevenement Prime Day. De controversiële shopfeestdag wordt steeds grootser: Amazon startte het koopfestival met heuse muziekoptredens en ook concurrerende retailers pakken inmiddels met stuntprijzen uit.

Bol.com gaat distributiecentrum verdubbelen

16/07/2018

Minder dan een jaar na de officiële opening barst het distributiecentrum van bol.com in Waalwijk al uit zijn voegen. Begin 2019 beginnen uitbreidingswerken die een verdubbeling van de oppervlakte met zich meebrengen.

Verkoop van pc’s groeit eerste keer in zes jaar

13/07/2018

Voor de eerste keer in zes jaar groeide de verkoop van pc's weer: in het tweede kwartaal van 2018 steeg die met 1,4%. Volgens onderzoekbureaus Gartner en IDC is de omzetstijging voornamelijk te danken aan de groei op zakelijke markten.