Kinnevik trekt zich volledig terug uit Rocket Internet

Kinnevik trekt zich volledig terug uit Rocket Internet

De Zweedse investeringsgroep Kinnevik heeft besloten om zich volledig terug te trekken uit de Duitse incubator Rocket Internet. Momenteel beschikt het nog over 6,6% van de aandelen.

Dalende beurswaarde Rocket Internet

In februari werd al bekend dat Kinnevik ongeveer de helft van zijn aandelen in Rocket Internet verkocht had en het beloofde dat het in de negentig daaropvolgende dagen geen andere aandelen zou verkopen. Nu die termijn verlopen is, worden de overige aandelen op de markt gegooid. Kinnevik maakt nochtans al lang deel uit van Rocket Internet en heeft ook aandelen in een aantal dochtermaatschappijen van het bedrijf. In Zalando is het zelfs de grootste aandeelhouder.

 

Het vertrek van Kinnevik is slecht nieuws voor Rocket Internet: nu het Zweedse bedrijf zich terugtrekt, is dat een klap voor de kredietwaardigheid van de Duitse groep. Het vertrek van Kinnevik is waarschijnlijk een gevolg van de dalende waarde van Rocket Internet. Het aandeel kreeg de laatst tijd flinke klappen op de beurs in Frankfurt en het nieuws rond Kinnevik zorgde er voor dat het aandeel nog eens 4% daalde.

 

Met de eerdere verkoop van de helft van zijn aandelen, haalde Kinnevik al 209 miljoen euro op. Binnenkort mag het dus nog eens een gelijkaardig bedrag bijschrijven in de boeken.