Kinnevik trekt zich volledig terug uit Rocket Internet | RetailDetail

Kinnevik trekt zich volledig terug uit Rocket Internet

Kinnevik trekt zich volledig terug uit Rocket Internet

De Zweedse investeringsgroep Kinnevik heeft besloten om zich volledig terug te trekken uit de Duitse incubator Rocket Internet. Momenteel beschikt het nog over 6,6% van de aandelen.

Dalende beurswaarde Rocket Internet

In februari werd al bekend dat Kinnevik ongeveer de helft van zijn aandelen in Rocket Internet verkocht had en het beloofde dat het in de negentig daaropvolgende dagen geen andere aandelen zou verkopen. Nu die termijn verlopen is, worden de overige aandelen op de markt gegooid. Kinnevik maakt nochtans al lang deel uit van Rocket Internet en heeft ook aandelen in een aantal dochtermaatschappijen van het bedrijf. In Zalando is het zelfs de grootste aandeelhouder.

 

Het vertrek van Kinnevik is slecht nieuws voor Rocket Internet: nu het Zweedse bedrijf zich terugtrekt, is dat een klap voor de kredietwaardigheid van de Duitse groep. Het vertrek van Kinnevik is waarschijnlijk een gevolg van de dalende waarde van Rocket Internet. Het aandeel kreeg de laatst tijd flinke klappen op de beurs in Frankfurt en het nieuws rond Kinnevik zorgde er voor dat het aandeel nog eens 4% daalde.

 

Met de eerdere verkoop van de helft van zijn aandelen, haalde Kinnevik al 209 miljoen euro op. Binnenkort mag het dus nog eens een gelijkaardig bedrag bijschrijven in de boeken.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Gerelateerde items

Google investeert 550 miljoen dollar in JD.com

18/06/2018

Niemand wil de trein missen in de snel groeiende Aziatische markt. Ook Google heeft dat begrepen: de Amerikanen nemen een participatie in JD.com, de grote concurrent van Alibaba.

Home24 nieuw succesverhaal voor Rocket Internet

18/06/2018

Investeringsgroep Rocket Internet bracht na Zalando, HelloFresh en Delivery Hero afgelopen vrijdag ook de online meubelwinkel Home24 met succes naar de beurs. Met het opgehaalde geld wil de webshop zijn groei versnellen.

28 juni: The Future of Shopping-tafelgesprek met Wouter Kolk (Albert Heijn)

15/06/2018

Op 28 juni voert Albert Heijn-CEO Wouter Kolk een exclusief tafelgesprek over de toekomst van het winkelen met Jorg Snoeck en Pauline Neerman, auteurs van het boek 'The Future of Shopping', in boekhandel Scheltema in Amsterdam.

Hema opent eerste winkel in Berlijn

15/06/2018

Hema heeft zijn eerste Berlijnse winkel geopend, alweer de vijftiende in Duitsland.Hema ziet in Duitsland een belangrijke groeimarkt: reeds volgende maand opent de de keten haar tweede Berlijnse winkel.

Bol.com rolt herhaalservice Bespaar Continu online uit

15/06/2018

Bol.com lanceert herhaalservice Bespaar Continu op de website. Vergelijkbaar met Amazon Prime, bezorgt de dienst vaste commodity-producten die mensen altijd in huis willen hebben tegen kortingen.

Franchisesector sneller gegroeid dan hele Nederlandse economie

14/06/2018

Terwijl de Nederlandse economie in de periode 2015-2017 met 7,37% groeide, klokte de franchisesector af op een groei van 7,57%. En dat ondanks de lichte daling van het aantal formules en vooral de "dieprode cijfers" van de modesector.