Koeckebackers is New Retail Champion 2017 | RetailDetail

Koeckebackers is New Retail Champion 2017

Koeckebackers is New Retail Champion 2017
Koeckebackers

Tijdens de New Retail Champions Award-bijeenkomst van Vedis Retail Platform is Koeckebackers verkozen tot het meest innoverende en relevante retailconcept van 2017.

 

Maatschappelijke betrokkenheid

Koeckebackers maakt ambachtelijke koekjes, maar is vooral een sociaal project dat kansarme jongvolwassenen weer op weg wil helpen. Het bedrijf runt ook een ‘Koeckebar’ in Amsterdam, waar bezoekers de koekjes kunnen proeven, kopen en zelfs mee helpen bakken. De winnaar kreeg 52% procent van de stemmen van de ruim honderd aanwezige retaildeskundigen op het event. De twee andere genomineerden, Boedelmakelaar en Frendz, kregen respectievelijk 25% en 23% van de stemmen. De drie kandidaten waren door een vakjury geselecteerd uit een lijst van 35 retailers.

 

De passie van de ondernemer en het team, de sociale en maatschappelijke betrokkenheid in combinatie met echte ambachtelijke producten en ook de schaalbaarheid, maakt dat Koeckebackers tot een terechte New Retail Champion is verkozen, aldus de jury. Naast de Award kreeg de winnaar een digitale waardecheque van vijf dagen consultancy van Capgemini en een strippenkaart ter waarde van 5.000 euro van adviesbureau Crossmarks.

 

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Dieprood Galeria Kaufhof (en Inno) vestigt alle hoop op fusie

20/07/2018

Galeria Kaufhof (waar ook Galeria Inno toe behoort) zit diep in de rode cijfers: het verlies zou er oplopen tot zo'n 30 miljoen euro. Een fusie tussen Karstadt en Galeria Kaufhof moet volgens eigenaar Hudson's Bay heil brengen.

Walmart en Microsoft bundelen krachten tegen Amazon

18/07/2018

Walmart is de grootste retailconcurrent van Amazon en Microsoft is de belangrijkste rivaal voor Amazons clouddiensten. Beide bedrijven proberen de internetreus nu wat meer tegenwind te geven met een strategisch partnerschap voor vijf jaar.

Retailhub x Living Tomorrow: Nieuwe innovatieworkshops op maat

17/07/2018

Wat worden de megatrends van morgen en hoe ziet je strategie er best uit? Neem een frisse innovatiestart met de workshops van retailhub en Living Tomorrow: een gezonde mix van plezier, ontspanning en topeducatie op maat van je bedrijf.

Amazon Prime Day zorgt dit jaar voor spektakel en controverse

17/07/2018

Amazon Prime-leden vieren vandaag het jaarlijkse kortingenevenement Prime Day. De controversiële shopfeestdag wordt steeds grootser: Amazon startte het koopfestival met heuse muziekoptredens en ook concurrerende retailers pakken inmiddels met stuntprijzen uit.

Bol.com gaat distributiecentrum verdubbelen

16/07/2018

Minder dan een jaar na de officiële opening barst het distributiecentrum van bol.com in Waalwijk al uit zijn voegen. Begin 2019 beginnen uitbreidingswerken die een verdubbeling van de oppervlakte met zich meebrengen.

Verkoop van pc’s groeit eerste keer in zes jaar

13/07/2018

Voor de eerste keer in zes jaar groeide de verkoop van pc's weer: in het tweede kwartaal van 2018 steeg die met 1,4%. Volgens onderzoekbureaus Gartner en IDC is de omzetstijging voornamelijk te danken aan de groei op zakelijke markten.