Koninklijke Notariële Beroepsorganisatie start tuchtzaak tegen Hema | RetailDetail

Koninklijke Notariële Beroepsorganisatie start tuchtzaak tegen Hema

Koninklijke Notariële Beroepsorganisatie start tuchtzaak tegen Hema

De Koninklijke Notariële Beroepsorganisatie (KNB) is een tuchtzaak gestart tegen Hema, omdat ze vindt dat Nederlandse notarissen niet zomaar kunnen meewerken aan de notarisservice die Hema sinds kort aanbiedt.

"Verschraling van de rechtsbescherming"

De KNB is van mening dat het niet duidelijk is of notarissen die via Hema werken wel alle wetten en regels naleven. Het heeft daarom besloten om de zaak voor te leggen aan de tuchtrechter. De KNB stelt zich vragen bij het vervullen van de zorgplicht van de notaris.

 

"Bij veel initiatieven wordt steeds vaker een deel van het werk overgelaten aan de consument zelf, onder meer door maatschappelijke en digitale ontwikkelingen. Dat kan volgens de KNB leiden tot een steeds verdere verschraling van de rechtsbescherming voor de consument en van de invulling van de zorgplicht die de notaris daarbij heeft", zegt de beroepsorganisatie.

 

Met de dienst van Hema, die eind oktober werd gelanceerd, kunnen klanten heel eenvoudig online hun testament of andere documenten opstellen. Daarna kan de klant terecht bij een aantal landelijke notariskantoren om de akte rechtsgeldig te laten maken. De dienst kost 125 euro per akte.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


“Data geven de controle terug aan trade marketeers”

23/05/2018

Voor merkfabrikanten is het een hele klus om assortimenten, prijzen en promoties in hun categorie te monitoren bij offline en online retailers. De Belgische startup Daltix verzamelt deze vitale informatie automatisch in overzichtelijke dashboards.

Eigenaar 3i wil Action toch voor zichzelf houden

22/05/2018

Investeerder 3i wil Action dan toch helemaal houden. Hoewel de eigenaar van de discountketen vorige week liet uitschijnen een koper te zoeken voor een deel van zijn participatie in Action, ontkent 3i dat nu.

Marks & Spencer haalt het mes boven: 100 winkels dicht

22/05/2018

De Britse retailer wil ingrijpend herstructureren. De komende vier jaar moeten niet 60, maar wel 100 Britse winkels de deuren sluiten. “Noodzakelijk om de toekomst veilig te stellen”, klinkt het.

Eigenaar wil af van flink stuk van Action

18/05/2018

De eigenaar van Action, investeringsmaatschappij 3i, wil volgend jaar een deel van de discountketen verkopen. De Britten zouden geïnteresseerden zoeken voor een belang van zo’n 35% van de keten.

Shoppers aantrekken en omzetten in kopers?

15/05/2018

Het moment van de aankoop is het moment van de waarheid in een almaar complexere 'customer journey'. Retailers en fabrikanten hebben er alle belang bij om dan optimaal aanwezig te zijn. Hoe? Het Trade & Shopper Marketing Congress reikt antwoorden aan.

Hema investeert verder in grote Belgische winkels

11/05/2018

Hema Oostende beleeft een feestelijke heropening: de winkel werd aangepast naar het nieuwe internationale concept dat de retailer ontwikkelde voor steden als Barcelona, Parijs en Londen. Die formule bleek eerder succesvol in Antwerpen en Brussel.