Koninklijke Notariële Beroepsorganisatie start tuchtzaak tegen Hema | RetailDetail

Koninklijke Notariële Beroepsorganisatie start tuchtzaak tegen Hema

Koninklijke Notariële Beroepsorganisatie start tuchtzaak tegen Hema

De Koninklijke Notariële Beroepsorganisatie (KNB) is een tuchtzaak gestart tegen Hema, omdat ze vindt dat Nederlandse notarissen niet zomaar kunnen meewerken aan de notarisservice die Hema sinds kort aanbiedt.

"Verschraling van de rechtsbescherming"

De KNB is van mening dat het niet duidelijk is of notarissen die via Hema werken wel alle wetten en regels naleven. Het heeft daarom besloten om de zaak voor te leggen aan de tuchtrechter. De KNB stelt zich vragen bij het vervullen van de zorgplicht van de notaris.

 

"Bij veel initiatieven wordt steeds vaker een deel van het werk overgelaten aan de consument zelf, onder meer door maatschappelijke en digitale ontwikkelingen. Dat kan volgens de KNB leiden tot een steeds verdere verschraling van de rechtsbescherming voor de consument en van de invulling van de zorgplicht die de notaris daarbij heeft", zegt de beroepsorganisatie.

 

Met de dienst van Hema, die eind oktober werd gelanceerd, kunnen klanten heel eenvoudig online hun testament of andere documenten opstellen. Daarna kan de klant terecht bij een aantal landelijke notariskantoren om de akte rechtsgeldig te laten maken. De dienst kost 125 euro per akte.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Walmart en Microsoft bundelen krachten tegen Amazon

18/07/2018

Walmart is de grootste retailconcurrent van Amazon en Microsoft is de belangrijkste rivaal voor Amazons clouddiensten. Beide bedrijven proberen de internetreus nu wat meer tegenwind te geven met een strategisch partnerschap voor vijf jaar.

Retailhub x Living Tomorrow: Nieuwe innovatieworkshops op maat

17/07/2018

Wat worden de megatrends van morgen en hoe ziet je strategie er best uit? Neem een frisse innovatiestart met de workshops van retailhub en Living Tomorrow: een gezonde mix van plezier, ontspanning en topeducatie op maat van je bedrijf.

Amazon Prime Day zorgt dit jaar voor spektakel en controverse

17/07/2018

Amazon Prime-leden vieren vandaag het jaarlijkse kortingenevenement Prime Day. De controversiële shopfeestdag wordt steeds grootser: Amazon startte het koopfestival met heuse muziekoptredens en ook concurrerende retailers pakken inmiddels met stuntprijzen uit.

Bol.com gaat distributiecentrum verdubbelen

16/07/2018

Minder dan een jaar na de officiële opening barst het distributiecentrum van bol.com in Waalwijk al uit zijn voegen. Begin 2019 beginnen uitbreidingswerken die een verdubbeling van de oppervlakte met zich meebrengen.

Verkoop van pc’s groeit eerste keer in zes jaar

13/07/2018

Voor de eerste keer in zes jaar groeide de verkoop van pc's weer: in het tweede kwartaal van 2018 steeg die met 1,4%. Volgens onderzoekbureaus Gartner en IDC is de omzetstijging voornamelijk te danken aan de groei op zakelijke markten.

Retailhub Inspiration Tour: De ‘customer journey’ wordt heel anders

09/07/2018

Met Retailhub van RetailDetail is Antwerpen een unieke retail-hotspot rijker: professionals beleven er de toekomst van retail in het enige inspiratie-platform van de Benelux met 1250 m² aan innovatieve technologie en megatrends.