"Kortere verkooptijd vuurwerk leidt tot irritatie" | RetailDetail

"Kortere verkooptijd vuurwerk leidt tot irritatie"

"Kortere verkooptijd vuurwerk leidt tot irritatie"

Retailers krijgen last van de kortere verkoopperiode van vuurwerk, zegt Detailhandel Nederland in reactie op de maatregelen van het kabinet. Vuurwerk mag voortaan alleen op 30 en 31 december worden verkocht; een dag minder dan vroeger.

Kortere verkoopperiode

Verkopers moeten met andere woorden proberen dezelfde hoeveelheid in een kortere tijd verkopen, wat zorgt voor irritatie bij klanten en langere rijen voor de kassa, zegt brancheorganisatie Detailhandel Nederland.

 

De Raad Nederlandse Detailhandel vreest dat consumenten door de nieuwe wet eerder hun inkopen het buitenland zullen doen. ”Vuurwerk is in winkels over de grens al ruim voor de toegestane verkoopperiode van Nederland simpel te verkrijgen. Consumenten worden door de plannen van dit kabinet over de grens geduwd en komen dan nog vaker terug met illegaal, onveilig vuurwerk”, zegt secretaris Wouter Weide.

 

De strengere regels zijn tot stand gekomen na overleg tussen minister Opstelten van Veiligheid en Justitie en staatssecreatris Mansveld van Infrastructuur en Milieu met burgemeesters van verschillende grote steden. Die krijgen de bevoegdheid om delen van hun stad vuurwerk vrij te verklaren. Het afsteken van vuurwerk is alleen nog toegestaan op Oudejaarsavond van 18.00 uur tot 02.00 uur. 

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Walmart en Microsoft bundelen krachten tegen Amazon

18/07/2018

Walmart is de grootste retailconcurrent van Amazon en Microsoft is de belangrijkste rivaal voor Amazons clouddiensten. Beide bedrijven proberen de internetreus nu wat meer tegenwind te geven met een strategisch partnerschap voor vijf jaar.

Retailhub x Living Tomorrow: Nieuwe innovatieworkshops op maat

17/07/2018

Wat worden de megatrends van morgen en hoe ziet je strategie er best uit? Neem een frisse innovatiestart met de workshops van retailhub en Living Tomorrow: een gezonde mix van plezier, ontspanning en topeducatie op maat van je bedrijf.

Amazon Prime Day zorgt dit jaar voor spektakel en controverse

17/07/2018

Amazon Prime-leden vieren vandaag het jaarlijkse kortingenevenement Prime Day. De controversiële shopfeestdag wordt steeds grootser: Amazon startte het koopfestival met heuse muziekoptredens en ook concurrerende retailers pakken inmiddels met stuntprijzen uit.

Bol.com gaat distributiecentrum verdubbelen

16/07/2018

Minder dan een jaar na de officiële opening barst het distributiecentrum van bol.com in Waalwijk al uit zijn voegen. Begin 2019 beginnen uitbreidingswerken die een verdubbeling van de oppervlakte met zich meebrengen.

Verkoop van pc’s groeit eerste keer in zes jaar

13/07/2018

Voor de eerste keer in zes jaar groeide de verkoop van pc's weer: in het tweede kwartaal van 2018 steeg die met 1,4%. Volgens onderzoekbureaus Gartner en IDC is de omzetstijging voornamelijk te danken aan de groei op zakelijke markten.

Retailhub Inspiration Tour: De ‘customer journey’ wordt heel anders

09/07/2018

Met Retailhub van RetailDetail is Antwerpen een unieke retail-hotspot rijker: professionals beleven er de toekomst van retail in het enige inspiratie-platform van de Benelux met 1250 m² aan innovatieve technologie en megatrends.