Kruidvat breidt distributiecentrum uit | RetailDetail

Kruidvat breidt distributiecentrum uit

Kruidvat breidt distributiecentrum uit

Drogisterijketen Kruidvat gaat zijn distributiecentrum in Heteren, Gelderland, flink uitbreiden. Het heeft daarvoor een perceel van 14.000 m² aangekocht op het bedrijventerrein Poort van Midden Nederland.

Medio 2015 opening

AS Watson, het moederbedrijf van Kruidvat, wil het nieuwe distributiecentrum al midden volgend jaar openen. Het huidige distributiecentrum van Kruidvat biedt werk aan ongeveer 1.000 werknemers, met het nieuwe pand (aan de overzijde van de Cora Baltussenallee, naast het BP-tankstation) zullen ongeveer 40 nieuwe banen gecreëerd worden.

 

In het nieuwe distributiecentrum zullen ook retourzendingen verwerkt worden en er zal ruimte gemaakt worden voor palletopslag. De gemeente Overbetuwe, waar Heteren deel van is, moet het plan nog wel officieel goedkeuren. De gemeente wil niets kwijt over de deal, maar zal vermoedelijk ongeveer twee miljoen euro ontvangen voor de verkoop van de grond.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Hoe Polette de Zara van de brillen wil worden

25/06/2018

Excentrieke designmonturen voor geen geld, online besteld en rechtstreeks geleverd vanuit de fabriek in China: Polette gaat voor niets minder dan disruptie in de optiekwereld. Het fast-fashion brillenmerk wil de wereld veroveren.

Pabo start door als ‘be you’

21/06/2018

Het failliete erotiekconcern Beate Uhse, het moederbedrijf achter Pabo, neemt een doorstart onder een nieuwe merknaam. De focus ligt op online handel.

KantoorExpert koopt Office Centre van Staples

21/06/2018

KantoorExpert wil de 39 Nederlandse vestigingen van Office Centre overnemen van Staples. De leverancier van kantoorbenodigdheden uit Soest zou zo’n 40 miljoen euro veil hebben voor Office Centre.

Frankrijk plant taks op e-commerce

21/06/2018

Online bestellingen zouden duurder kunnen worden voor Franse consumenten: een nieuw wetsvoorstel voorziet een taks van 1 tot 2% op de verkoopprijs, in functie van de afstand die een product heeft afgelegd.

Google investeert 550 miljoen dollar in JD.com

18/06/2018

Niemand wil de trein missen in de snel groeiende Aziatische markt. Ook Google heeft dat begrepen: de Amerikanen nemen een participatie in JD.com, de grote concurrent van Alibaba.

28 juni: The Future of Shopping-tafelgesprek met Wouter Kolk (Albert Heijn)

15/06/2018

Op 28 juni voert Albert Heijn-CEO Wouter Kolk een exclusief tafelgesprek over de toekomst van het winkelen met Jorg Snoeck en Pauline Neerman, auteurs van het boek 'The Future of Shopping', in boekhandel Scheltema in Amsterdam.