L1 Retail gaat 3 miljard investeren in retailers | RetailDetail

L1 Retail gaat 3 miljard investeren in retailers

L1 Retail gaat 3 miljard investeren in retailers

Het internationale investeringsfonds LetterOne heeft L1 Retail opgericht, dat maar liefst 3 miljard dollar (2,9 miljard euro) moet gaan investeren in "toekomstige sterren van de retailsector".

Potentieel om marktleider te worden

In een eerste fase gaat L1 Retail op zoek naar bedrijven in Europa en opkomende markten, met uitzondering van Rusland. Daarbij zal het tot drie miljard dollar investeren in een klein aantal retailers die het potentieel hebben om marktleiders te worden in hun sector en hun markt. Het fonds zal daarbij kiezen voor bedrijven die zich toeleggen op een goede prijs-kwaliteitverhouding en gebruiksgemak en voor bedrijven in de gezondheids- en wellness-sectoren. Unieke businessmodellen zullen daarbij prominent aanwezig zijn.

 

“We kijken er naar uit om samen te werken met ervaren managementteams om nieuwe leiders in de retail te creëren”, zegt Stephan DuCharme, die de leiding krijgt over L1 Retail. Daarnaast zullen onder andere John Walden, voormalig CEO van de Home Retail Group, en Clive Humby, oprichter van dunnhumby, deel uitmaken van de adviesraad van L1 Retail.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Walmart en Microsoft bundelen krachten tegen Amazon

18/07/2018

Walmart is de grootste retailconcurrent van Amazon en Microsoft is de belangrijkste rivaal voor Amazons clouddiensten. Beide bedrijven proberen de internetreus nu wat meer tegenwind te geven met een strategisch partnerschap voor vijf jaar.

Retailhub x Living Tomorrow: Nieuwe innovatieworkshops op maat

17/07/2018

Wat worden de megatrends van morgen en hoe ziet je strategie er best uit? Neem een frisse innovatiestart met de workshops van retailhub en Living Tomorrow: een gezonde mix van plezier, ontspanning en topeducatie op maat van je bedrijf.

Amazon Prime Day zorgt dit jaar voor spektakel en controverse

17/07/2018

Amazon Prime-leden vieren vandaag het jaarlijkse kortingenevenement Prime Day. De controversiële shopfeestdag wordt steeds grootser: Amazon startte het koopfestival met heuse muziekoptredens en ook concurrerende retailers pakken inmiddels met stuntprijzen uit.

Bol.com gaat distributiecentrum verdubbelen

16/07/2018

Minder dan een jaar na de officiële opening barst het distributiecentrum van bol.com in Waalwijk al uit zijn voegen. Begin 2019 beginnen uitbreidingswerken die een verdubbeling van de oppervlakte met zich meebrengen.

Verkoop van pc’s groeit eerste keer in zes jaar

13/07/2018

Voor de eerste keer in zes jaar groeide de verkoop van pc's weer: in het tweede kwartaal van 2018 steeg die met 1,4%. Volgens onderzoekbureaus Gartner en IDC is de omzetstijging voornamelijk te danken aan de groei op zakelijke markten.

Retailhub Inspiration Tour: De ‘customer journey’ wordt heel anders

09/07/2018

Met Retailhub van RetailDetail is Antwerpen een unieke retail-hotspot rijker: professionals beleven er de toekomst van retail in het enige inspiratie-platform van de Benelux met 1250 m² aan innovatieve technologie en megatrends.