L1 Retail gaat 3 miljard investeren in retailers

L1 Retail gaat 3 miljard investeren in retailers

Het internationale investeringsfonds LetterOne heeft L1 Retail opgericht, dat maar liefst 3 miljard dollar (2,9 miljard euro) moet gaan investeren in "toekomstige sterren van de retailsector".

Potentieel om marktleider te worden

In een eerste fase gaat L1 Retail op zoek naar bedrijven in Europa en opkomende markten, met uitzondering van Rusland. Daarbij zal het tot drie miljard dollar investeren in een klein aantal retailers die het potentieel hebben om marktleiders te worden in hun sector en hun markt. Het fonds zal daarbij kiezen voor bedrijven die zich toeleggen op een goede prijs-kwaliteitverhouding en gebruiksgemak en voor bedrijven in de gezondheids- en wellness-sectoren. Unieke businessmodellen zullen daarbij prominent aanwezig zijn.

 

“We kijken er naar uit om samen te werken met ervaren managementteams om nieuwe leiders in de retail te creëren”, zegt Stephan DuCharme, die de leiding krijgt over L1 Retail. Daarnaast zullen onder andere John Walden, voormalig CEO van de Home Retail Group, en Clive Humby, oprichter van dunnhumby, deel uitmaken van de adviesraad van L1 Retail.