Laatste winkels Britse BHS sluiten definitief de deuren

Laatste winkels Britse BHS sluiten definitief de deuren

Na 88 jaar hebben de laatste 22 winkels van de Britse warenhuisketen BHS definitief de deuren gesloten. Ze hadden nog tot vorige zondag overleefd, nadat de keten in maart failliet werd verklaard.

Gecontesteerde eigenaar

BHS had in het Verenigd Koninkrijk meer dan 160 filialen, maar de voorbije weken hadden de curatoren er daar al 141 van laten sluiten, onder andere het vlaggenschip op Oxford Street in Londen. Na het faillissement in maart was er nog een zoektocht geweest naar een overnemer, maar die werd nooit gevonden.

 

BHS, dat staat voor British Home Stores, was bijna 90 jaar een bekend gezicht in de Britse winkelstraten, maar zag de voorbije decennia zijn omzet dalen. Bovendien werd er te weinig geïnvesteerd en werd er slecht gereageerd op de concurrentie.

 

De keten was sinds 2000 in handen van Philip Green, die de keten van Storehouse overnam voor 200 miljoen pond (235 miljoen euro). Vijftien jaar later deed hij de keten terug van de hand voor een symbolische pond. Er gaan nu zelfs stemmen op om het ridderschap van Green terug af te nemen vanwege zijn mismanagement van de keten.