Late pinboekingen kosten winkeliers miljoenen | RetailDetail

Late pinboekingen kosten winkeliers miljoenen

Late pinboekingen kosten winkeliers miljoenen

Nederlandse winkeliers lopen jaarlijks in totaal tientallen miljoenen mis omdat banken de pinbetalingen van consumenten in de weekenden en tijdens feestdagen niet verwerken. De liquiditeit van de winkeliers zou daardoor ernstig in gevaar kunnen komen.

Paasweekend kost half miljard euro

"Ondernemers kunnen na het weekend vaak geen rekeningen betalen, omdat het geld vaak nog niet is bijgeschreven op hun bankrekening. Jaarlijks gaat het om 110 dagen waarin winkeliers moeten wachten op hun geld", zegt Jan Meerman van Detailhandel Nederland in de Telegraaf. De winkeliers zouden door de regeling rente-inkomsten mislopen en boetes vanwege het te laat betalen van belastingen krijgen.

 

Volgens Detailhandel Nederland zijn de problemen het grootst als een weekend tijdens een maandwisseling valt: "Dan moeten de winkeliers omzet- en loonbelasting betalen. Als zij te laat zijn, krijgen ze een boete." Volgens Meerman wordt tijdens het paasweekend van donderdagavond tot dinsdag geen stuiver bijgeschreven. Daarbij gaat het om een half miljard euro aan omzet die bij de bank blijft hangen.

 

In mei gaan winkeliers en banken om de tafel zitten om te kijken of er een oplossing is voor het probleem.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Retailsector eist maatregelen tegen territoriale leveringsbeperkingen

23/05/2018

Grote leveranciers misbruiken hun dominante positie om retailers te dwingen zich enkel te bevoorraden in het land waar ze actief zijn, blijkt uit een nieuwe Benelux-studie. Zo houden ze internationale prijsverschillen in stand.

“Data geven de controle terug aan trade marketeers”

23/05/2018

Voor merkfabrikanten is het een hele klus om assortimenten, prijzen en promoties in hun categorie te monitoren bij offline en online retailers. De Belgische startup Daltix verzamelt deze vitale informatie automatisch in overzichtelijke dashboards.

Eigenaar 3i wil Action toch voor zichzelf houden

22/05/2018

Investeerder 3i wil Action dan toch helemaal houden. Hoewel de eigenaar van de discountketen vorige week liet uitschijnen een koper te zoeken voor een deel van zijn participatie in Action, ontkent 3i dat nu.

Marks & Spencer haalt het mes boven: 100 winkels dicht

22/05/2018

De Britse retailer wil ingrijpend herstructureren. De komende vier jaar moeten niet 60, maar wel 100 Britse winkels de deuren sluiten. “Noodzakelijk om de toekomst veilig te stellen”, klinkt het.

Eigenaar wil af van flink stuk van Action

18/05/2018

De eigenaar van Action, investeringsmaatschappij 3i, wil volgend jaar een deel van de discountketen verkopen. De Britten zouden geïnteresseerden zoeken voor een belang van zo’n 35% van de keten.

Shoppers aantrekken en omzetten in kopers?

15/05/2018

Het moment van de aankoop is het moment van de waarheid in een almaar complexere 'customer journey'. Retailers en fabrikanten hebben er alle belang bij om dan optimaal aanwezig te zijn. Hoe? Het Trade & Shopper Marketing Congress reikt antwoorden aan.