Late pinboekingen kosten winkeliers miljoenen | RetailDetail

Late pinboekingen kosten winkeliers miljoenen

Late pinboekingen kosten winkeliers miljoenen

Nederlandse winkeliers lopen jaarlijks in totaal tientallen miljoenen mis omdat banken de pinbetalingen van consumenten in de weekenden en tijdens feestdagen niet verwerken. De liquiditeit van de winkeliers zou daardoor ernstig in gevaar kunnen komen.

Paasweekend kost half miljard euro

"Ondernemers kunnen na het weekend vaak geen rekeningen betalen, omdat het geld vaak nog niet is bijgeschreven op hun bankrekening. Jaarlijks gaat het om 110 dagen waarin winkeliers moeten wachten op hun geld", zegt Jan Meerman van Detailhandel Nederland in de Telegraaf. De winkeliers zouden door de regeling rente-inkomsten mislopen en boetes vanwege het te laat betalen van belastingen krijgen.

 

Volgens Detailhandel Nederland zijn de problemen het grootst als een weekend tijdens een maandwisseling valt: "Dan moeten de winkeliers omzet- en loonbelasting betalen. Als zij te laat zijn, krijgen ze een boete." Volgens Meerman wordt tijdens het paasweekend van donderdagavond tot dinsdag geen stuiver bijgeschreven. Daarbij gaat het om een half miljard euro aan omzet die bij de bank blijft hangen.

 

In mei gaan winkeliers en banken om de tafel zitten om te kijken of er een oplossing is voor het probleem.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Walmart en Microsoft bundelen krachten tegen Amazon

18/07/2018

Walmart is de grootste retailconcurrent van Amazon en Microsoft is de belangrijkste rivaal voor Amazons clouddiensten. Beide bedrijven proberen de internetreus nu wat meer tegenwind te geven met een strategisch partnerschap voor vijf jaar.

Retailhub x Living Tomorrow: Nieuwe innovatieworkshops op maat

17/07/2018

Wat worden de megatrends van morgen en hoe ziet je strategie er best uit? Neem een frisse innovatiestart met de workshops van retailhub en Living Tomorrow: een gezonde mix van plezier, ontspanning en topeducatie op maat van je bedrijf.

Amazon Prime Day zorgt dit jaar voor spektakel en controverse

17/07/2018

Amazon Prime-leden vieren vandaag het jaarlijkse kortingenevenement Prime Day. De controversiële shopfeestdag wordt steeds grootser: Amazon startte het koopfestival met heuse muziekoptredens en ook concurrerende retailers pakken inmiddels met stuntprijzen uit.

Bol.com gaat distributiecentrum verdubbelen

16/07/2018

Minder dan een jaar na de officiële opening barst het distributiecentrum van bol.com in Waalwijk al uit zijn voegen. Begin 2019 beginnen uitbreidingswerken die een verdubbeling van de oppervlakte met zich meebrengen.

Verkoop van pc’s groeit eerste keer in zes jaar

13/07/2018

Voor de eerste keer in zes jaar groeide de verkoop van pc's weer: in het tweede kwartaal van 2018 steeg die met 1,4%. Volgens onderzoekbureaus Gartner en IDC is de omzetstijging voornamelijk te danken aan de groei op zakelijke markten.

Retailhub Inspiration Tour: De ‘customer journey’ wordt heel anders

09/07/2018

Met Retailhub van RetailDetail is Antwerpen een unieke retail-hotspot rijker: professionals beleven er de toekomst van retail in het enige inspiratie-platform van de Benelux met 1250 m² aan innovatieve technologie en megatrends.