Le Creuset opent derde Belgische winkel | RetailDetail

Le Creuset opent derde Belgische winkel

Le Creuset opent derde Belgische winkel

Vandaag opent het Franse Le Creuset in Gent zijn derde Belgische winkel, na Antwerpen en Brussel. Wereldwijd verkoopt het merk zijn kookproducten in meer dan zestig landen. 

“Volledige merkbeleving”

"Onze brandstores staan garant voor een volledige merkbeleving, een uiterst goede service en een flinke dosis know-how" vertelt Ariane Dumortier, verantwoordelijke voor België en Luxemburg, over het idee achter de eigen winkels. Klanten vinden er het typische geëmailleerd gietijzeren kookgerei (waaronder de bekende ronde rode braadpan), waarvoor Le Creuset al sinds 1925 bekend staat. Die producten worden nog steeds gemaakt in de oorspronkelijke fabriek in Fresnoy-le-Grand in Picardië, maar de bouw van een nieuwe fabriek moet een grotere productiecapaciteit garanderen.

 

De eerste Belgische winkel van het Franse merk opende in 2015 in de Groendalstraat in Antwerpen. “In Nederland en Spanje hebben we ook al dergelijke winkels geopend, maar het is geen concurrentie voor de bestaande kookwinkels”, zei marketingmanager Tineke Holvoet toen aan GvA: “We willen alleen aan merkversterking doen. En de opening van afgelopen weekend was een succes. Er was erg veel interesse. Een perfecte eerste stap dus, want in de toekomst willen we ook naar Gent of Brussel uitwijken.”

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Gerelateerde items

H&M brengt eigen hersteldienst naar winkels

21/06/2018

H&M introduceert een nieuw concept: in de afdeling Take Care van sommige winkels kun je kleren laten herstellen of personaliseren. Zowel in de gloednieuwe winkel in Parijs als in het vlaggenschip in Hamburg is al een hersteldienst te vinden.

Pabo start door als ‘be you’

21/06/2018

Het failliete erotiekconcern Beate Uhse, het moederbedrijf achter Pabo, neemt een doorstart onder een nieuwe merknaam. De focus ligt op online handel.

KantoorExpert koopt Office Centre van Staples

21/06/2018

KantoorExpert wil de 39 Nederlandse vestigingen van Office Centre overnemen van Staples. De leverancier van kantoorbenodigdheden uit Soest zou zo’n 40 miljoen euro veil hebben voor Office Centre.

Frankrijk plant taks op e-commerce

21/06/2018

Online bestellingen zouden duurder kunnen worden voor Franse consumenten: een nieuw wetsvoorstel voorziet een taks van 1 tot 2% op de verkoopprijs, in functie van de afstand die een product heeft afgelegd.

Google investeert 550 miljoen dollar in JD.com

18/06/2018

Niemand wil de trein missen in de snel groeiende Aziatische markt. Ook Google heeft dat begrepen: de Amerikanen nemen een participatie in JD.com, de grote concurrent van Alibaba.

28 juni: The Future of Shopping-tafelgesprek met Wouter Kolk (Albert Heijn)

15/06/2018

Op 28 juni voert Albert Heijn-CEO Wouter Kolk een exclusief tafelgesprek over de toekomst van het winkelen met Jorg Snoeck en Pauline Neerman, auteurs van het boek 'The Future of Shopping', in boekhandel Scheltema in Amsterdam.