Leegstand blijft aangroeien | RetailDetail

Leegstand blijft aangroeien

Leegstand blijft aangroeien

De totale leegstand in Nederland is in het eerste half jaar van 2014 met opnieuw duizend winkels gestegen, wat het totaal nu al op 16.300 panden brengt. Dat is volgens marktonderzoeker Locatus 7,3% van het totaal, tegenover 6,9% eind 2013.

Minder stoppers nodig

Niet overal zijn de problemen even groot: in Utrecht, Amsterdam, Amstelveen, Den Bosch en Groningen daalt de leegstand zelfs. In de provincies Zeeland, Groningen en Limburg is de leegstand het grootst.

 

Volgens Gertjan Slob van Locatus doen veel steden en gemeenten wel nog moeite om de panden in te vullen en openen er nog steeds nieuwe winkels. Het gaat daarbij vaak om jonge ondernemers, die ondanks de moeilijke economische tijd toch een winkel willen openen.

 

Toch zijn er nog steeds meer ondernemers die er mee ophouden. "Dus volgens mij is de uitdaging dat we nog meer starters krijgen, maar vooral ook dat er minder stoppers komen. Als dat lukt, los je ook de leegstand voor een belangrijk deel op", zegt hij aan de NOS.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Hoe Polette de Zara van de brillen wil worden

25/06/2018

Excentrieke designmonturen voor geen geld, online besteld en rechtstreeks geleverd vanuit de fabriek in China: Polette gaat voor niets minder dan disruptie in de optiekwereld. Het fast-fashion brillenmerk wil de wereld veroveren.

Pabo start door als ‘be you’

21/06/2018

Het failliete erotiekconcern Beate Uhse, het moederbedrijf achter Pabo, neemt een doorstart onder een nieuwe merknaam. De focus ligt op online handel.

KantoorExpert koopt Office Centre van Staples

21/06/2018

KantoorExpert wil de 39 Nederlandse vestigingen van Office Centre overnemen van Staples. De leverancier van kantoorbenodigdheden uit Soest zou zo’n 40 miljoen euro veil hebben voor Office Centre.

Frankrijk plant taks op e-commerce

21/06/2018

Online bestellingen zouden duurder kunnen worden voor Franse consumenten: een nieuw wetsvoorstel voorziet een taks van 1 tot 2% op de verkoopprijs, in functie van de afstand die een product heeft afgelegd.

Google investeert 550 miljoen dollar in JD.com

18/06/2018

Niemand wil de trein missen in de snel groeiende Aziatische markt. Ook Google heeft dat begrepen: de Amerikanen nemen een participatie in JD.com, de grote concurrent van Alibaba.

28 juni: The Future of Shopping-tafelgesprek met Wouter Kolk (Albert Heijn)

15/06/2018

Op 28 juni voert Albert Heijn-CEO Wouter Kolk een exclusief tafelgesprek over de toekomst van het winkelen met Jorg Snoeck en Pauline Neerman, auteurs van het boek 'The Future of Shopping', in boekhandel Scheltema in Amsterdam.