Lekkerland overgenomen door sectorgenoot Lyfra | RetailDetail

Lekkerland overgenomen door sectorgenoot Lyfra

Lekkerland overgenomen door sectorgenoot Lyfra
Shutterstock

Lyfra, een Belgische groothandel in rookwaren, snoep, dranken en telefoonkaarten, heeft sectorgenoot Lekkerland overgenomen voor een onbekend bedrag. De deal moet ook nog worden goedgekeurd door de Belgische Mededingingsautoriteit.

Derde meer omzet

Lyfra heeft een omzet van 924 miljoen euro en heeft 220 medewerkers in dienst, maar zou met de overname van Lekkerland België met ongeveer een derde groeien. Lekkerland haalt immers een omzet van 331 miljoen euro en heeft 123 werknemers in dienst.

 

De groothandel is een verzameling van zestien groothandels die in 1997 werden samengevoegd onder de naam Lyfra-Partagro, nadat ze in de jaren 1980 werden overgenomen door de Antwerpse sigarettenfabrikant Tabacofina. Begin deze eeuw werden nog enkele groothandelsactiviteiten overgenomen en sinds 2010 is Lyfra in handen van de Luxemburgse Landewyck Group en British American Tobacco.

 

Tot de overname van Lekkerland door Lyfra is goedgekeurd door de Belgische Mededingingsautoriteit, blijven beide bedrijven onafhankelijk van elkaar functioneren.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Gerelateerde items

Verkoop van pc’s groeit eerste keer in zes jaar

13/07/2018

Voor de eerste keer in zes jaar groeide de verkoop van pc's weer: in het tweede kwartaal van 2018 steeg die met 1,4%. Volgens onderzoekbureaus Gartner en IDC is de omzetstijging voornamelijk te danken aan de groei op zakelijke markten.

Ondernemers akkoord met einde Emté

11/07/2018

De ondernemers van Emté hebben de overgang van hun keten naar Coop en Jumbo na een stemming goedgekeurd. Waarschijnlijk zullen alle partners de overeenkomst spoedig ondertekenen.

Retailhub Inspiration Tour: De ‘customer journey’ wordt heel anders

09/07/2018

Met Retailhub van RetailDetail is Antwerpen een unieke retail-hotspot rijker: professionals beleven er de toekomst van retail in het enige inspiratie-platform van de Benelux met 1250 m² aan innovatieve technologie en megatrends.

'Mishandelde' eenden weg bij Plus, wel in 'diervriendelijke' dons

06/07/2018

Er komt veel reactie op de beelden van hardhandig eendentransport bij Nederlandse pluimveehouders. Supermarktketen Plus haalt per direct al het eendenvlees van slachterij Tomassen Duck-To uit het schap, maar de dons blijkt ook in "diervriendelijk" beddengoed te zitten.

“Fusie Karstadt en Kaufhof zo goed als rond”

05/07/2018

Het Canadese winkelconcern Hudson’s Bay heeft een deal met de Oostenrijkse Sigma Holding, eigenaar van de Duitse warenhuisketen Karstadt. Volgens Duitse media was een voorlopige overeenkomst getekend, volgens de Canadezen is het echter helemaal nog niet zo ver.

Wehkamp en BCC slaan handen in elkaar

05/07/2018

Onlineretailer Wehkamp en elektroketen BCC worden exclusieve alliantiepartners: vanaf oktober starten de formules een grote strategische samenwerking, die in fases steeds verder zal worden uitgebreid.