Lichte omzetdaling voor Metro door elektronicapoot

Lichte omzetdaling voor Metro

Lichte omzetdaling voor Metro

Het Duitse detailhandelsconcern Metro Group heeft zijn omzet het voorbije boekjaar licht zien dalen. Daarbij doet de voedingspoot (met ketens als Makro, Metro en Real) het beter dan de elektronicadochters Media markt, Saturn en Redcoon.

58,4 miljard euro omzet

Metro zag zijn omzet in het gebroken boekjaar 2015-2016 (dat liep tot eind september) met 1,4% zakken tot 58,4 miljard, vooral als gevolg van negatieve wisselkoerseffecten. In lokale munt was er wél nog een lichte groei (+0,4%). Op vergelijkbare basis bleef de omzet zo goed als stabiel (+0,2%). Het management houdt in elk geval vast aan de eerder uitgesproken verwachting dat de bruto jaarwinst boven het niveau van vorig jaar ‑ toen 1,51 miljard euro ‑ zal uitstijgen.

 

In het vierde kwartaal van het boekjaar (juli, augustus en september) steeg de omzet op vergelijkbare basis met 0,1%, terwijl de totale omzet 0,5% zakte tot 14,2 miljard euro. De voedingsgroothandel presteerde daarbij sterker dan de elektronicapoot: konden Media markt en Saturn hun omzet nog stabiel houden, dan ging de verkoop bij de Redcoon-webshop wel in de min.

 

In de marge van de cijfers bevestigde Metro Group ook nog dat de eind maart aangekondigde splitsing tussen de groothandels- en levensmiddelenactiviteiten enerzijds en de consumentenelektronica anderzijds mooi op schema zit.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Gerelateerde items

Retailsector eist maatregelen tegen territoriale leveringsbeperkingen

23/05/2018

Grote leveranciers misbruiken hun dominante positie om retailers te dwingen zich enkel te bevoorraden in het land waar ze actief zijn, blijkt uit een nieuwe Benelux-studie. Zo houden ze internationale prijsverschillen in stand.

“Data geven de controle terug aan trade marketeers”

23/05/2018

Voor merkfabrikanten is het een hele klus om assortimenten, prijzen en promoties in hun categorie te monitoren bij offline en online retailers. De Belgische startup Daltix verzamelt deze vitale informatie automatisch in overzichtelijke dashboards.

Eigenaar 3i wil Action toch voor zichzelf houden

22/05/2018

Investeerder 3i wil Action dan toch helemaal houden. Hoewel de eigenaar van de discountketen vorige week liet uitschijnen een koper te zoeken voor een deel van zijn participatie in Action, ontkent 3i dat nu.

Marks & Spencer haalt het mes boven: 100 winkels dicht

22/05/2018

De Britse retailer wil ingrijpend herstructureren. De komende vier jaar moeten niet 60, maar wel 100 Britse winkels de deuren sluiten. “Noodzakelijk om de toekomst veilig te stellen”, klinkt het.

Eigenaar wil af van flink stuk van Action

18/05/2018

De eigenaar van Action, investeringsmaatschappij 3i, wil volgend jaar een deel van de discountketen verkopen. De Britten zouden geïnteresseerden zoeken voor een belang van zo’n 35% van de keten.

Fnac Darty en MediaMarkt Saturn sluiten inkoopalliantie

16/05/2018

De Franse elektronicaretailer Fnac Darty, de groep achter het Belgische Vanden Borre en het Nederlandse BCC, heeft een inkoopalliantie gesloten met concurrent MediaMarkt Saturn.