Lichte omzetdaling voor Metro door elektronicapoot

Lichte omzetdaling voor Metro

Lichte omzetdaling voor Metro

Het Duitse detailhandelsconcern Metro Group heeft zijn omzet het voorbije boekjaar licht zien dalen. Daarbij doet de voedingspoot (met ketens als Makro, Metro en Real) het beter dan de elektronicadochters Media markt, Saturn en Redcoon.

58,4 miljard euro omzet

Metro zag zijn omzet in het gebroken boekjaar 2015-2016 (dat liep tot eind september) met 1,4% zakken tot 58,4 miljard, vooral als gevolg van negatieve wisselkoerseffecten. In lokale munt was er wél nog een lichte groei (+0,4%). Op vergelijkbare basis bleef de omzet zo goed als stabiel (+0,2%). Het management houdt in elk geval vast aan de eerder uitgesproken verwachting dat de bruto jaarwinst boven het niveau van vorig jaar ‑ toen 1,51 miljard euro ‑ zal uitstijgen.

 

In het vierde kwartaal van het boekjaar (juli, augustus en september) steeg de omzet op vergelijkbare basis met 0,1%, terwijl de totale omzet 0,5% zakte tot 14,2 miljard euro. De voedingsgroothandel presteerde daarbij sterker dan de elektronicapoot: konden Media markt en Saturn hun omzet nog stabiel houden, dan ging de verkoop bij de Redcoon-webshop wel in de min.

 

In de marge van de cijfers bevestigde Metro Group ook nog dat de eind maart aangekondigde splitsing tussen de groothandels- en levensmiddelenactiviteiten enerzijds en de consumentenelektronica anderzijds mooi op schema zit.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Gerelateerde items

Dieprood Galeria Kaufhof (en Inno) vestigt alle hoop op fusie

20/07/2018

Galeria Kaufhof (waar ook Galeria Inno toe behoort) zit diep in de rode cijfers: het verlies zou er oplopen tot zo'n 30 miljoen euro. Een fusie tussen Karstadt en Galeria Kaufhof moet volgens eigenaar Hudson's Bay heil brengen.

Meer omzet, minder winst voor Sligro

19/07/2018

In de eerste helft van het jaar steeg de omzet van Sligro Food Group met 11% tot 1,1 miljard euro, maar de nettowinst daalde van 26 miljoen naar 25 miljoen euro.

Walmart en Microsoft bundelen krachten tegen Amazon

18/07/2018

Walmart is de grootste retailconcurrent van Amazon en Microsoft is de belangrijkste rivaal voor Amazons clouddiensten. Beide bedrijven proberen de internetreus nu wat meer tegenwind te geven met een strategisch partnerschap voor vijf jaar.

Blokker ziet Belgische omzet fors dalen en directie afslanken

17/07/2018

De problemen voor Blokker blijven aanhouden: het bestuur wordt verder ingekrompen (van acht naar vijf), net zoals de omzet in de Belgische winkels (-21%). 

Retailhub x Living Tomorrow: Nieuwe innovatieworkshops op maat

17/07/2018

Wat worden de megatrends van morgen en hoe ziet je strategie er best uit? Neem een frisse innovatiestart met de workshops van retailhub en Living Tomorrow: een gezonde mix van plezier, ontspanning en topeducatie op maat van je bedrijf.

Amazon Prime Day zorgt dit jaar voor spektakel en controverse

17/07/2018

Amazon Prime-leden vieren vandaag het jaarlijkse kortingenevenement Prime Day. De controversiële shopfeestdag wordt steeds grootser: Amazon startte het koopfestival met heuse muziekoptredens en ook concurrerende retailers pakken inmiddels met stuntprijzen uit.