Lichte omzetdaling voor Metro Group in eerste kwartaal | RetailDetail

Lichte omzetdaling voor Metro Group in eerste kwartaal

Lichte omzetdaling voor Metro Group in eerste kwartaal

De resultaten van de Duitse Metro Group zijn in het eerste kwartaal quasi stabiel gebleven ten opzichte van een jaar eerder. De winst viel wel sterk terug, maar dat was te wijten aan de verkoop van Metro Cash & Carry Vietnam in 2015.

Daling in Duitsland

De totale omzet daalde in het eerste kwartaal met 0,6% naar 16,986 miljard euro, maar op vergelijkbare basis was er sprake van een lichte groei van 0,1%. De grootste terugval was er in Duitsland, waar de omzet daalde met 1,8%. De internationale activiteiten bleven vrijwel stabiel.

 

De EBIT kwam in het eerste kwartaal uit op 733 miljoen euro. Een jaar geleden was dat nog 1,24 miljard euro, maar dat cijfer bevatte toen ook de verkoop van Metro Cash & Carry Vietnam, die 427 miljoen euro opbracht. Als daar geen rekening mee wordt gehouden, dan is de winst bij de Metro Group in het eerste kwartaal van het boekjaar 2016/2017 licht gestegen.

 

Op basis van de resultaten van het eerste kwartaal houdt Metro Group vast aan de vooruitzichten voor het volledige boekjaar. Het verwacht daarbij een lichte stijging van de omzet. Ook op vergelijkbare basis verwacht het een kleine stijging. De vooruitzichten voor het volledige jaar zullen wel nog worden aangepast, wanneer de splitsing van Metro Group volledig is afgerond.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Gerelateerde items

Pabo start door als ‘be you’

21/06/2018

Het failliete erotiekconcern Beate Uhse, het moederbedrijf achter Pabo, neemt een doorstart onder een nieuwe merknaam. De focus ligt op online handel.

KantoorExpert koopt Office Centre van Staples

21/06/2018

KantoorExpert wil de 39 Nederlandse vestigingen van Office Centre overnemen van Staples. De leverancier van kantoorbenodigdheden uit Soest zou zo’n 40 miljoen euro veil hebben voor Office Centre.

Frankrijk plant taks op e-commerce

21/06/2018

Online bestellingen zouden duurder kunnen worden voor Franse consumenten: een nieuw wetsvoorstel voorziet een taks van 1 tot 2% op de verkoopprijs, in functie van de afstand die een product heeft afgelegd.

Colruyt Group presteert beter dan verwacht

19/06/2018

Mede dankzij een sterk eindejaar kon Colruyt Group afgelopen boekjaar zijn marktaandeel opnieuw licht verhogen. Een beetje tegen de verwachtingen in bleven de marges op peil. Ook de onlineactiviteiten deden het goed.

Google investeert 550 miljoen dollar in JD.com

18/06/2018

Niemand wil de trein missen in de snel groeiende Aziatische markt. Ook Google heeft dat begrepen: de Amerikanen nemen een participatie in JD.com, de grote concurrent van Alibaba.

Home24 nieuw succesverhaal voor Rocket Internet

18/06/2018

Investeringsgroep Rocket Internet bracht na Zalando, HelloFresh en Delivery Hero afgelopen vrijdag ook de online meubelwinkel Home24 met succes naar de beurs. Met het opgehaalde geld wil de webshop zijn groei versnellen.