Lidl koopt winkelcentrum in Waalwijk | RetailDetail

Lidl koopt winkelcentrum in Waalwijk

Lidl koopt winkelcentrum in Waalwijk

Supermarktketen Lidl heeft in Waalwijk het buurtwinkelcentrum Laageinde gekocht. Momenteel heeft het bedrijf wel nog geen nieuws over de toekomstige invulling ervan. Lidl heeft zelf al jaren een vestiging in het winkelcentrum.

Renovatie of nieuwbouw?

Momenteel zouden de gemeente Waalwijk en Lidl nog in gesprek zijn over mogelijke plannen met het gebouw, zegt wethouder Judith Keijzers aan het Brabants Dagblad. Zij bevestigt dat er inderdaad nog geen definitieve plannen zijn. De gesprekken worden dan ook erg breed gehouden: zo liggen er plannen op tafel voor een renovatie, maar wordt er ook gedacht aan een complete sloop en nieuwbouw.

 

Lidl kocht in januari ook al winkelboulevard De Havenaer in Nijkerk. Ook daar had het al een vestiging en besloot het eigenaar van het volledige terrein te worden. Eerder investeerde het ook al in het winkelcentrum Heyhoef in Tilburg.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Retailsector eist maatregelen tegen territoriale leveringsbeperkingen

23/05/2018

Grote leveranciers misbruiken hun dominante positie om retailers te dwingen zich enkel te bevoorraden in het land waar ze actief zijn, blijkt uit een nieuwe Benelux-studie. Zo houden ze internationale prijsverschillen in stand.

“Data geven de controle terug aan trade marketeers”

23/05/2018

Voor merkfabrikanten is het een hele klus om assortimenten, prijzen en promoties in hun categorie te monitoren bij offline en online retailers. De Belgische startup Daltix verzamelt deze vitale informatie automatisch in overzichtelijke dashboards.

Eigenaar 3i wil Action toch voor zichzelf houden

22/05/2018

Investeerder 3i wil Action dan toch helemaal houden. Hoewel de eigenaar van de discountketen vorige week liet uitschijnen een koper te zoeken voor een deel van zijn participatie in Action, ontkent 3i dat nu.

Marks & Spencer haalt het mes boven: 100 winkels dicht

22/05/2018

De Britse retailer wil ingrijpend herstructureren. De komende vier jaar moeten niet 60, maar wel 100 Britse winkels de deuren sluiten. “Noodzakelijk om de toekomst veilig te stellen”, klinkt het.

Eigenaar wil af van flink stuk van Action

18/05/2018

De eigenaar van Action, investeringsmaatschappij 3i, wil volgend jaar een deel van de discountketen verkopen. De Britten zouden geïnteresseerden zoeken voor een belang van zo’n 35% van de keten.

Shoppers aantrekken en omzetten in kopers?

15/05/2018

Het moment van de aankoop is het moment van de waarheid in een almaar complexere 'customer journey'. Retailers en fabrikanten hebben er alle belang bij om dan optimaal aanwezig te zijn. Hoe? Het Trade & Shopper Marketing Congress reikt antwoorden aan.