Lief! Lifestyle sluit bijna alle winkels

Lief! Lifestyle sluit bijna alle winkels

Vier van de vijf Nederlandse winkels van Lief! Lifestyle gaan de deuren sluiten, alleen de conceptwinkel in Sliedrecht is een verder leven beschoren. De sluitingen zijn onderdeel van de overname door Kanz Financial Holding.

Al twee jaar verlies

Die overname kostte het Duitse bedrijf volgens de curator slechts 1,4 miljoen euro, waarvan 975.000 euro voor de voorraad van Lief! Lifestyle. Daarbij werd wel een voorwaarde opgenomen dat bijna alle winkels de deuren sluiten, aangezien Lief! Liefestyle al twee jaar verlies maakte. Daarom was het voor het faillissement zelf al bezig met het afstoten van retailactiviteiten.

 

Bij de overname lieten oprichters John van den Herik en Yvonne Woudstra weten dat ze nog steeds vertrouwen hebben in het model van Lief! Lifestyle. Ze blijven zelf nauw betrokken bij de ontwikkeling van het label.

 

Lief! Lifestyle ging begin mei failliet, vanwege onder andere hoge kosten die gepaard gingen met de internationale expansie. Zo stonden er winkels in Berlijn en Beijing op de planning. De enige buitenlandse winkel die het bedrijf ook effectief opende, is gevestigd in het Belgische Brasschaat. Ook die sluit nu echter de deuren.

Tags: