Loonsverlaging V&D komt er niet, wel ontslagen | RetailDetail

Loonsverlaging V&D komt er niet, wel ontslagen

Loonsverlaging V&D komt er niet, wel ontslagen

Warenhuisketen V&D gaat dan toch geen eenzijdige loonsverlaging doorvoeren. Omdat de keten wel de loonkosten wil doen verlagen, zullen in de plaats ongeveer 400 banen verloren gaan.

Binnen twee jaar winstgevend

Daarnaast zullen alle werknemers één vakantiedag inleveren en worden de seniorenregelingen versoberd, laten zowel V&D als de vakbonden weten. De rechtszaak tussen beide partijen is met dit akkoord ook meteen van de baan. Er zal een sociaal plan uitgewerkt worden voor de werknemers die hun baan verliezen.

 

Met dit akkoord komt mogelijk ook stilaan een einde aan de bijzonder moeilijke periode van V&D, dat ook al akkoorden heeft gevonden met heel wat verhuurders over lagere huurprijzen. Sinds begin dit jaar zit het bedrijf in slechte papieren en stond het bijzonder dicht bij een faillissement. Daarom besloot V&D om eenzijdig de lonen te verlagen en een deel van de huurgelden niet meer op te hoesten. Zowel de verhuurders als de vakbonden spanden rechtszaken aan als tegenreactie. CEO John van der Ent zegt dat er nu een strategie is die het bedrijf binnen twee jaar winstgevend moet maken.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Bol.com gaat distributiecentrum verdubbelen

16/07/2018

Minder dan een jaar na de officiële opening barst het distributiecentrum van bol.com in Waalwijk al uit z’n voegen. Begin 2019 beginnen uitbreidingswerken die een verdubbeling van de oppervlakte met zich meebrengen.

Verkoop van pc’s groeit eerste keer in zes jaar

13/07/2018

Voor de eerste keer in zes jaar groeide de verkoop van pc's weer: in het tweede kwartaal van 2018 steeg die met 1,4%. Volgens onderzoekbureaus Gartner en IDC is de omzetstijging voornamelijk te danken aan de groei op zakelijke markten.

Retailhub Inspiration Tour: De ‘customer journey’ wordt heel anders

09/07/2018

Met Retailhub van RetailDetail is Antwerpen een unieke retail-hotspot rijker: professionals beleven er de toekomst van retail in het enige inspiratie-platform van de Benelux met 1250 m² aan innovatieve technologie en megatrends.

'Mishandelde' eenden weg bij Plus, wel in 'diervriendelijke' dons

06/07/2018

Er komt veel reactie op de beelden van hardhandig eendentransport bij Nederlandse pluimveehouders. Supermarktketen Plus haalt per direct al het eendenvlees van slachterij Tomassen Duck-To uit het schap, maar de dons blijkt ook in "diervriendelijk" beddengoed te zitten.

“Fusie Karstadt en Kaufhof zo goed als rond”

05/07/2018

Het Canadese winkelconcern Hudson’s Bay heeft een deal met de Oostenrijkse Sigma Holding, eigenaar van de Duitse warenhuisketen Karstadt. Volgens Duitse media was een voorlopige overeenkomst getekend, volgens de Canadezen is het echter helemaal nog niet zo ver.

Wehkamp en BCC slaan handen in elkaar

05/07/2018

Onlineretailer Wehkamp en elektroketen BCC worden exclusieve alliantiepartners: vanaf oktober starten de formules een grote strategische samenwerking, die in fases steeds verder zal worden uitgebreid.