Loonsverlaging V&D komt er niet, wel ontslagen | RetailDetail

Loonsverlaging V&D komt er niet, wel ontslagen

Loonsverlaging V&D komt er niet, wel ontslagen

Warenhuisketen V&D gaat dan toch geen eenzijdige loonsverlaging doorvoeren. Omdat de keten wel de loonkosten wil doen verlagen, zullen in de plaats ongeveer 400 banen verloren gaan.

Binnen twee jaar winstgevend

Daarnaast zullen alle werknemers één vakantiedag inleveren en worden de seniorenregelingen versoberd, laten zowel V&D als de vakbonden weten. De rechtszaak tussen beide partijen is met dit akkoord ook meteen van de baan. Er zal een sociaal plan uitgewerkt worden voor de werknemers die hun baan verliezen.

 

Met dit akkoord komt mogelijk ook stilaan een einde aan de bijzonder moeilijke periode van V&D, dat ook al akkoorden heeft gevonden met heel wat verhuurders over lagere huurprijzen. Sinds begin dit jaar zit het bedrijf in slechte papieren en stond het bijzonder dicht bij een faillissement. Daarom besloot V&D om eenzijdig de lonen te verlagen en een deel van de huurgelden niet meer op te hoesten. Zowel de verhuurders als de vakbonden spanden rechtszaken aan als tegenreactie. CEO John van der Ent zegt dat er nu een strategie is die het bedrijf binnen twee jaar winstgevend moet maken.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Retailsector eist maatregelen tegen territoriale leveringsbeperkingen

23/05/2018

Grote leveranciers misbruiken hun dominante positie om retailers te dwingen zich enkel te bevoorraden in het land waar ze actief zijn, blijkt uit een nieuwe Benelux-studie. Zo houden ze internationale prijsverschillen in stand.

“Data geven de controle terug aan trade marketeers”

23/05/2018

Voor merkfabrikanten is het een hele klus om assortimenten, prijzen en promoties in hun categorie te monitoren bij offline en online retailers. De Belgische startup Daltix verzamelt deze vitale informatie automatisch in overzichtelijke dashboards.

Eigenaar 3i wil Action toch voor zichzelf houden

22/05/2018

Investeerder 3i wil Action dan toch helemaal houden. Hoewel de eigenaar van de discountketen vorige week liet uitschijnen een koper te zoeken voor een deel van zijn participatie in Action, ontkent 3i dat nu.

Marks & Spencer haalt het mes boven: 100 winkels dicht

22/05/2018

De Britse retailer wil ingrijpend herstructureren. De komende vier jaar moeten niet 60, maar wel 100 Britse winkels de deuren sluiten. “Noodzakelijk om de toekomst veilig te stellen”, klinkt het.

Eigenaar wil af van flink stuk van Action

18/05/2018

De eigenaar van Action, investeringsmaatschappij 3i, wil volgend jaar een deel van de discountketen verkopen. De Britten zouden geïnteresseerden zoeken voor een belang van zo’n 35% van de keten.

Shoppers aantrekken en omzetten in kopers?

15/05/2018

Het moment van de aankoop is het moment van de waarheid in een almaar complexere 'customer journey'. Retailers en fabrikanten hebben er alle belang bij om dan optimaal aanwezig te zijn. Hoe? Het Trade & Shopper Marketing Congress reikt antwoorden aan.