Loonsverlaging V&D komt er niet, wel ontslagen

Loonsverlaging V&D komt er niet, wel ontslagen

Warenhuisketen V&D gaat dan toch geen eenzijdige loonsverlaging doorvoeren. Omdat de keten wel de loonkosten wil doen verlagen, zullen in de plaats ongeveer 400 banen verloren gaan.

Binnen twee jaar winstgevend

Daarnaast zullen alle werknemers één vakantiedag inleveren en worden de seniorenregelingen versoberd, laten zowel V&D als de vakbonden weten. De rechtszaak tussen beide partijen is met dit akkoord ook meteen van de baan. Er zal een sociaal plan uitgewerkt worden voor de werknemers die hun baan verliezen.

 

Met dit akkoord komt mogelijk ook stilaan een einde aan de bijzonder moeilijke periode van V&D, dat ook al akkoorden heeft gevonden met heel wat verhuurders over lagere huurprijzen. Sinds begin dit jaar zit het bedrijf in slechte papieren en stond het bijzonder dicht bij een faillissement. Daarom besloot V&D om eenzijdig de lonen te verlagen en een deel van de huurgelden niet meer op te hoesten. Zowel de verhuurders als de vakbonden spanden rechtszaken aan als tegenreactie. CEO John van der Ent zegt dat er nu een strategie is die het bedrijf binnen twee jaar winstgevend moet maken.

Tags: