Ludo Bijvoet verlaat Blokker

Ludo Bijvoet stapt op bij Blokker
Shutterstock.com

Op 1 december zal algemeen directeur Ludo Bijvoet Blokker verlaten. Mirage Retail Group, de holding boven de winkelketen, zegt dat het vertrek "in goed overleg" is tot stand gekomen. Een opvolger is nog niet bekend.

 

"Lastige periode"

In de zomer van vorig jaar werd Bijvoet benoemd tot algemeen directeur van Blokker Nederland, na een periode bij zusterbedrijf Xenos. Bijvoet kreeg de moeilijke taak om de verkopen aan te zwengelen en de winstmarges te verhogen. Volgens topman Michiel Witteveen van Mirage Retail Group heeft Bijvoet "in een lastige periode leiding gegeven aan de onderneming", schrijft Het Parool. Het is niet duidelijk of Blokker ontevreden was over Bijvoet, of dat ze de "lastige periode" ten einde zien en daarvoor een ander profiel van topman zoeken.

 

Een andere bestuurswijziging is de aanstelling van Ynse Stapert, die op 1 november verantwoordelijk wordt voor 'business development'.

 

Behalve Blokker in Nederland, België en Luxemburg bestaat Mirage Retail Group ook uit de discountketen Big Bazar. Verder behoren de speelgoedwinkels van Intertoys (Nederland) en Maxi Toys (België, Frankrijk en Zwitserland) tot de holding.