LVMH wil niet samenwerken met "terroristisch" Amazon

LVMH wil niet samenwerken met "terroristisch" Amazon
Shutterstock.com

Bernard Arnault zegt dat de producten van zijn luxehuis LVMH niet zullen worden verkocht via Amazon. De CEO beschuldigt e-commercereuzen als Amazon van de verkoop van namaakproducten, waardoor ze bovendien onrechtstreeks de georganiseerde misdaad zouden steunen.

 

Namaakproducten

LVMH is niet van plan om ooit zijn luxeproducten via Amazon aan de man te brengen. Daarover was nochtans heel wat speculatie ontstaan nadat Amazons plannen waren uitgelekt om een nieuw platform voor luxekleding op te zetten.

 

Arnault is zeer kritisch als het gaat over het verkoopmodel van Amazon: "Ze gebruiken hun database om klanten in contact te brengen met verkopers en nemen een commissie, wat hen ertoe brengt ... namaakproducten te verkopen en hen daardoor op een bepaalde manier linkt aan de georganiseerde misdaad. Want de websites die namaakproducten verkopen worden gefinancierd door de georganiseerde misdaad of zelfs door terrorisme", zo citeert de website Robb Report de topman.

 

Toch lijkt Arnault vrij alleen te staan in die bezwaren: Amazon maakte vanmorgen immers bedrijfsresultaten bekend die de verwachtingen absoluut verpulverden.