Marks & Spencer gaat geen derde Nederlandse winkel openen

Marks & Spencer gaat geen derde Nederlandse winkel openen

CEO Marc Bolland van het Britse Marks & Spencer stelt in een interview dat er na de opening van het nieuwe warenhuis van de keten in Amsterdam er geen derde filiaal van Marks & Spencer zal komen in Nederland.

Meer focus op marges

"We zijn heel tevreden over de zaak in Den Haag. Met name rond feestdagen loopt het daar boven verwachting. We kijken uit naar de opening op het Rokin, maar daar zal het bij blijven", zegt hij in een interview met De Telegraaf.

 

Hij is ook tevreden dat het bedrijf eindelijk terug op het juiste pad is en dat de kritiek aan zijn persoon ook begint te verstommen. "Toen ik aantrad was er nul marktinformatie. Er was geen computersysteem waaruit duidelijk werd wat we verkochten en wat niet. Dat kost jaren om te ontwikkelen. Bij de supermarkten ging dat sneller, maar nu kan ik iedere avond zien wat we waar verkocht hebben. Zo'n systeem is duur, maar voor de levensvatbaarheid op langere termijn is het cruciaal."

 

Tot slot zegt hij niet te willen reageren op de geruchten dat hij na vijf jaar aan het hoofd van Marks & Spencer op zoek is naar een nieuwe uitdaging. "Daar wordt druk over gespeculeerd en ik ben de laatste die daar een bijdrage aan wil leveren. Ik kan alleen maar zeggen dat ik het hier uitstekend naar mijn zin heb."

Tags: