Marks & Spencer gaat geen derde Nederlandse winkel openen | RetailDetail

Marks & Spencer gaat geen derde Nederlandse winkel openen

Marks & Spencer gaat geen derde Nederlandse winkel openen

CEO Marc Bolland van het Britse Marks & Spencer stelt in een interview dat er na de opening van het nieuwe warenhuis van de keten in Amsterdam er geen derde filiaal van Marks & Spencer zal komen in Nederland.

Meer focus op marges

"We zijn heel tevreden over de zaak in Den Haag. Met name rond feestdagen loopt het daar boven verwachting. We kijken uit naar de opening op het Rokin, maar daar zal het bij blijven", zegt hij in een interview met De Telegraaf.

 

Hij is ook tevreden dat het bedrijf eindelijk terug op het juiste pad is en dat de kritiek aan zijn persoon ook begint te verstommen. "Toen ik aantrad was er nul marktinformatie. Er was geen computersysteem waaruit duidelijk werd wat we verkochten en wat niet. Dat kost jaren om te ontwikkelen. Bij de supermarkten ging dat sneller, maar nu kan ik iedere avond zien wat we waar verkocht hebben. Zo'n systeem is duur, maar voor de levensvatbaarheid op langere termijn is het cruciaal."

 

Tot slot zegt hij niet te willen reageren op de geruchten dat hij na vijf jaar aan het hoofd van Marks & Spencer op zoek is naar een nieuwe uitdaging. "Daar wordt druk over gespeculeerd en ik ben de laatste die daar een bijdrage aan wil leveren. Ik kan alleen maar zeggen dat ik het hier uitstekend naar mijn zin heb."

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Dieprood Galeria Kaufhof (en Inno) vestigt alle hoop op fusie

20/07/2018

Galeria Kaufhof (waar ook Galeria Inno toe behoort) zit diep in de rode cijfers: het verlies zou er oplopen tot zo'n 30 miljoen euro. Een fusie tussen Karstadt en Galeria Kaufhof moet volgens eigenaar Hudson's Bay heil brengen.

Walmart en Microsoft bundelen krachten tegen Amazon

18/07/2018

Walmart is de grootste retailconcurrent van Amazon en Microsoft is de belangrijkste rivaal voor Amazons clouddiensten. Beide bedrijven proberen de internetreus nu wat meer tegenwind te geven met een strategisch partnerschap voor vijf jaar.

Retailhub x Living Tomorrow: Nieuwe innovatieworkshops op maat

17/07/2018

Wat worden de megatrends van morgen en hoe ziet je strategie er best uit? Neem een frisse innovatiestart met de workshops van retailhub en Living Tomorrow: een gezonde mix van plezier, ontspanning en topeducatie op maat van je bedrijf.

Amazon Prime Day zorgt dit jaar voor spektakel en controverse

17/07/2018

Amazon Prime-leden vieren vandaag het jaarlijkse kortingenevenement Prime Day. De controversiële shopfeestdag wordt steeds grootser: Amazon startte het koopfestival met heuse muziekoptredens en ook concurrerende retailers pakken inmiddels met stuntprijzen uit.

Bol.com gaat distributiecentrum verdubbelen

16/07/2018

Minder dan een jaar na de officiële opening barst het distributiecentrum van bol.com in Waalwijk al uit zijn voegen. Begin 2019 beginnen uitbreidingswerken die een verdubbeling van de oppervlakte met zich meebrengen.

Verkoop van pc’s groeit eerste keer in zes jaar

13/07/2018

Voor de eerste keer in zes jaar groeide de verkoop van pc's weer: in het tweede kwartaal van 2018 steeg die met 1,4%. Volgens onderzoekbureaus Gartner en IDC is de omzetstijging voornamelijk te danken aan de groei op zakelijke markten.