Marks & Spencer klopt aan bij overheid

Marks & Spencer klopt aan bij overheid
Foto: Shutterstock.com

De noodlijdende Britse warenhuisketen Marks & Spencer heeft zich verzekerd van nieuwe financiering, in een poging zijn balans te versterken tijdens de coronapandemie. Om nog meer te besparen schrapt het bedrijf ook zijn dividend.

 

Liquiditeit garanderen

Marks & Spencer wil extra geld lenen via de zogenaamde Covid Corporate Financing Facility (CCFF), een overheidsprogramma dat leningen verschaft aan bedrijven met acute cashflowproblemen ten gevolge van de coronacrisis. De warenhuisketen heeft ook een overeenkomst bereikt met de banken over een versoepeling van de voorwaarden op een bestaand krediet van 1,1 miljard pond (1,2 miljard euro).

 

Volgens Marks & Spencer zouden beide maatregelen de liquiditeit veiligstellen voor de duur van de pandemie en de herstelstrategie en versnelde transformatie in 2021 verder ondersteunen. De warenhuisketen houdt rekening met "zeer onzekere handelsomstandigheden" voor de rest van het jaar, schrijft Retail Gazette. Het bedrijf zal dan ook geen dividend uitbetalen: dat moet een besparing opleveren van 210 miljoen pond (net geen kwart miljard euro).

 

Op 20 mei maakt de retailer zijn volledige jaarresultaten bekend. Dan zal al deels kunnen blijken in hoeverre deze maatregelen effect hebben.