Marks & Spencer laat klanten kopen zonder betalen

Interieur van de kledingafdeling van een winkel van Marks & Spencer.
Foto: Sorbis / Shutterstock.com

Bij Marks & Spencer kunnen onlineklanten voortaan achteraf betalen: ze krijgen de kans om renteloos in vier keer te betalen. De trend van kopen op afbetaling maakt ook elders weer opgang.

 

Al vanaf 30 pond

Vanaf half november kunnen klanten in de webshop van de Britse warenhuisketen Marks & Spencer ervoor kiezen om hun aankopen achteraf te betalen. Ze kunnen de kost voor bestellingen vanaf 30 pond zo spreiden over vier aflossingen, bericht Fashion Network. M&S hoopt zo de verkopen op te krikken in de belangrijke eindejaarperiode. De Britse keten kampt met dalende omzetcijfers: in het vorige boekjaar, dat eind maart afliep, zakte de omzet met 3% (in de non-food zelfs met 3,6%). 

 

Het afbetalingssysteem slaat aan: partner Clearpay, die de dienst ook voor onder meer Urban Outfitters aanbiedt, is pas een paar maanden actief in het Verenigd Koninkrijk en heeft er in de eerste vijftien weken al 200.000 actieve gebruikers.

 

Ook H&M biedt de optie sinds kort aan, zelfs in de fysieke winkels van de modegroep. "Waarom we het doen? Om dezelfde reden als waarom we nu al ‘return in store’ aanbieden, of gratis levering. Klanten verwachten een optimale winkelervaring. Of dat nu online of offline is”, klinkt de redenering daar.