Marks & Spencer wil winkel in Parijs sluiten

Marks & Spencer wil winkel in Parijs sluiten

Het Britse Marks & Spencer zou van plan zijn om zijn winkel op de Champs-Elysées in Parijs te sluiten. De sluiting zou op 8 november bekend gemaakt worden als onderdeel van een nieuw plan om de kosten te drukken.

Nog maar 5 jaar open

De opening van de winkel in Parijs dateert nog maar van 2011 en was toen één van de eerste projecten onder toenmalige CEO Marc Bolland. De winkel van 1.400m² was nochtans een bijzonder duur project, maar de nieuwe CEO Steve Rowe wil nu dus toch al terugkomen op die beslissing.

 

De sluiting maakt volgens bronnen deel uit van een groter plan om de kosten van het bedrijf te drukken. Zo moeten er ook 525 banen verdwijnen op het hoofdkantoor en werd een geplande opening van een winkel in Amsterdam al geschrapt. De keuze om de internationale tak van Marks & Spencer terug te dringen, komt er onder druk van investeerders, waarvan een groot deel zelfs wil dat het bedrijf zich enkel nog focust op het Verenigd Koninkrijk.

 

Twee jaar geleden had Bolland nochtans aangekondigd dat er 250 nieuwe internationale winkels de deuren zouden openen, maar Rowe is duidelijk een andere mening toegedaan.