Markthal Rotterdam maakt sterke start

Markthal Rotterdam maakt sterke start

De nieuwe Markthal in Rotterdam heeft een bijzonder sterke start genomen: in de eerste week kwamen er maar liefst 350.000 bezoekers over de vloer. Het lijkt er op dat vooropgestelde cijfers snel zullen gehaald worden.

7 miljoen bezoekers

De Markthal in Rotterdam opende vorige week woensdag zijn deuren en toen al was de belangstelling immens. Zo moest de beveiliging al na een half uur een ingang afsluiten vanwege de grote toeloop. Ook op zaterdag en zondag werd even overwogen om mensen de toegang te weigeren, omdat de hal tot de nok gevuld was.

 

"Die eerste week overtreft onze stoutste dromen," stelt directeur Maarten Van Lier in het AD. Voor de opening van het pand werd gesproken over een bezoekersaantal van 4,5 miljoen per jaar, maar nu is er al sprake van 7 miljoen. Wel was de Markthal langer open in de eerste dagen en is bij een opening de belangstelling altijd groter dan daarna.

 

Dankzij het succes in de eerste week zullen de laatste lege kraampjes ook snel gevuld worden. Volgens Van Lier is daar nu bijzonder veel belangstelling voor: "Daar zitten ook partijen bij die het in eerste instantie te riskant vonden. Die trekken zich nu de haren uit hun hoofd."

Tags: