Media Markt Ede naar rechtbank wegens openingsuren De Fietser

Media Markt Ede naar rechtbank wegens openingsuren De Fietser

Media Markt stapt naar de rechtbank, omdat de keten het niet eerlijk vindt dat fietsbelevingscentrum De Fietser in Ede een uitzondering krijgt op de winkeltijdenwet, waardoor het ook op zondag fietsen kan verkopen.

Geen gelijke kansen

In De Fietser kunnen niet enkel fietsen besteld worden, maar er zullen ook een indoor testparcours, een showroom, een museum en congresfaciliteiten komen. Daarom heeft de gemeenteraad besloten dat De Fietser ook op zondag geopend kan zijn en dat het op die dag dus ook mogelijk is om er fietsen te bestellen.

 

Dat is een doorn in het oog van andere ondernemers en voornamelijk van Media Markt, dat juridische stappen zal ondernemen om de uitzondering tegen te gaan. Directeur Edwin Koekkoek vindt immers dat de gemeente op deze manier geen gelijke kansen geeft aan alle ondernemers in de stad. "Ik heb hier een bedrijf te runnen in veranderende marktomstandigheden. Ik ben verplicht alles te doen voor de medewerkers van mijn bedrijf", zegt hij aan de Gelderlander.

 

De gemeenteraad in Ede komt zo tussen twee vuren te staan, want de initiatiefnemer van De Fietser, Accell Group, had geëist dat het centrum ook op zondag open kon zijn. Als was beslist dat dit niet mogelijk was, dan waren de plannen waarschijnlijk afgeblazen.

Tags: