Media Markt Ede naar rechtbank wegens openingsuren De Fietser | RetailDetail

Media Markt Ede naar rechtbank wegens openingsuren De Fietser

Media Markt Ede naar rechtbank wegens openingsuren De Fietser

Media Markt stapt naar de rechtbank, omdat de keten het niet eerlijk vindt dat fietsbelevingscentrum De Fietser in Ede een uitzondering krijgt op de winkeltijdenwet, waardoor het ook op zondag fietsen kan verkopen.

Geen gelijke kansen

In De Fietser kunnen niet enkel fietsen besteld worden, maar er zullen ook een indoor testparcours, een showroom, een museum en congresfaciliteiten komen. Daarom heeft de gemeenteraad besloten dat De Fietser ook op zondag geopend kan zijn en dat het op die dag dus ook mogelijk is om er fietsen te bestellen.

 

Dat is een doorn in het oog van andere ondernemers en voornamelijk van Media Markt, dat juridische stappen zal ondernemen om de uitzondering tegen te gaan. Directeur Edwin Koekkoek vindt immers dat de gemeente op deze manier geen gelijke kansen geeft aan alle ondernemers in de stad. "Ik heb hier een bedrijf te runnen in veranderende marktomstandigheden. Ik ben verplicht alles te doen voor de medewerkers van mijn bedrijf", zegt hij aan de Gelderlander.

 

De gemeenteraad in Ede komt zo tussen twee vuren te staan, want de initiatiefnemer van De Fietser, Accell Group, had geëist dat het centrum ook op zondag open kon zijn. Als was beslist dat dit niet mogelijk was, dan waren de plannen waarschijnlijk afgeblazen.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Dieprood Galeria Kaufhof (en Inno) vestigt alle hoop op fusie

20/07/2018

Galeria Kaufhof (waar ook Galeria Inno toe behoort) zit diep in de rode cijfers: het verlies zou er oplopen tot zo'n 30 miljoen euro. Een fusie tussen Karstadt en Galeria Kaufhof moet volgens eigenaar Hudson's Bay heil brengen.

Walmart en Microsoft bundelen krachten tegen Amazon

18/07/2018

Walmart is de grootste retailconcurrent van Amazon en Microsoft is de belangrijkste rivaal voor Amazons clouddiensten. Beide bedrijven proberen de internetreus nu wat meer tegenwind te geven met een strategisch partnerschap voor vijf jaar.

Retailhub x Living Tomorrow: Nieuwe innovatieworkshops op maat

17/07/2018

Wat worden de megatrends van morgen en hoe ziet je strategie er best uit? Neem een frisse innovatiestart met de workshops van retailhub en Living Tomorrow: een gezonde mix van plezier, ontspanning en topeducatie op maat van je bedrijf.

Amazon Prime Day zorgt dit jaar voor spektakel en controverse

17/07/2018

Amazon Prime-leden vieren vandaag het jaarlijkse kortingenevenement Prime Day. De controversiële shopfeestdag wordt steeds grootser: Amazon startte het koopfestival met heuse muziekoptredens en ook concurrerende retailers pakken inmiddels met stuntprijzen uit.

Bol.com gaat distributiecentrum verdubbelen

16/07/2018

Minder dan een jaar na de officiële opening barst het distributiecentrum van bol.com in Waalwijk al uit zijn voegen. Begin 2019 beginnen uitbreidingswerken die een verdubbeling van de oppervlakte met zich meebrengen.

Verkoop van pc’s groeit eerste keer in zes jaar

13/07/2018

Voor de eerste keer in zes jaar groeide de verkoop van pc's weer: in het tweede kwartaal van 2018 steeg die met 1,4%. Volgens onderzoekbureaus Gartner en IDC is de omzetstijging voornamelijk te danken aan de groei op zakelijke markten.