Media Markt Ede naar rechtbank wegens openingsuren De Fietser | RetailDetail

Media Markt Ede naar rechtbank wegens openingsuren De Fietser

Media Markt Ede naar rechtbank wegens openingsuren De Fietser

Media Markt stapt naar de rechtbank, omdat de keten het niet eerlijk vindt dat fietsbelevingscentrum De Fietser in Ede een uitzondering krijgt op de winkeltijdenwet, waardoor het ook op zondag fietsen kan verkopen.

Geen gelijke kansen

In De Fietser kunnen niet enkel fietsen besteld worden, maar er zullen ook een indoor testparcours, een showroom, een museum en congresfaciliteiten komen. Daarom heeft de gemeenteraad besloten dat De Fietser ook op zondag geopend kan zijn en dat het op die dag dus ook mogelijk is om er fietsen te bestellen.

 

Dat is een doorn in het oog van andere ondernemers en voornamelijk van Media Markt, dat juridische stappen zal ondernemen om de uitzondering tegen te gaan. Directeur Edwin Koekkoek vindt immers dat de gemeente op deze manier geen gelijke kansen geeft aan alle ondernemers in de stad. "Ik heb hier een bedrijf te runnen in veranderende marktomstandigheden. Ik ben verplicht alles te doen voor de medewerkers van mijn bedrijf", zegt hij aan de Gelderlander.

 

De gemeenteraad in Ede komt zo tussen twee vuren te staan, want de initiatiefnemer van De Fietser, Accell Group, had geëist dat het centrum ook op zondag open kon zijn. Als was beslist dat dit niet mogelijk was, dan waren de plannen waarschijnlijk afgeblazen.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Eigenaar 3i wil Action toch voor zichzelf houden

22/05/2018

Investeerder 3i wil Action dan toch helemaal houden. Hoewel de eigenaar van de discountketen vorige week liet uitschijnen een koper te zoeken voor een deel van zijn participatie in Action, ontkent 3i dat nu.

Marks & Spencer haalt het mes boven: 100 winkels dicht

22/05/2018

De Britse retailer wil ingrijpend herstructureren. De komende vier jaar moeten niet 60, maar wel 100 Britse winkels de deuren sluiten. “Noodzakelijk om de toekomst veilig te stellen”, klinkt het.

Eigenaar wil af van flink stuk van Action

18/05/2018

De eigenaar van Action, investeringsmaatschappij 3i, wil volgend jaar een deel van de discountketen verkopen. De Britten zouden geïnteresseerden zoeken voor een belang van zo’n 35% van de keten.

Shoppers aantrekken en omzetten in kopers?

15/05/2018

Het moment van de aankoop is het moment van de waarheid in een almaar complexere 'customer journey'. Retailers en fabrikanten hebben er alle belang bij om dan optimaal aanwezig te zijn. Hoe? Het Trade & Shopper Marketing Congress reikt antwoorden aan.

Hema investeert verder in grote Belgische winkels

11/05/2018

Hema Oostende beleeft een feestelijke heropening: de winkel werd aangepast naar het nieuwe internationale concept dat de retailer ontwikkelde voor steden als Barcelona, Parijs en Londen. Die formule bleek eerder succesvol in Antwerpen en Brussel.

Belgisch fonds dicht bij overname HEMA

09/05/2018

De Belgische Core Equity-holding zou dicht bij een overname van HEMA staan: er zou een mondeling akkoord zijn, de handtekeningen zouden snel kunnen volgen.