Meer ontslagen bij Hema niet uitgesloten | RetailDetail

Meer ontslagen bij Hema niet uitgesloten

Meer ontslagen bij Hema niet uitgesloten

Winkelketen Hema sluit niet uit dat er in de nabije toekomst nog meer gedwongen ontslagen komen. Het bedrijf ontsloeg vorig jaar al 65 mensen, ten gevolge van een herstructureringsplan na een financieel moeilijke periode.

Buitenland doet het goed

CEO Ronald van Zetten zei in een interview met Business News Radio dat het niet onmogelijk is dat er nog meer mensen het bedrijf moeten verlaten. De cijfers van Hema zijn dan wel aan de beterhand, "maar tegelijkertijd ben je er niet in één jaar volledig bovenop."

 

Hij voegt er wel aan toe dat het vernieuwde assortiment zijn effect begint te tonen. Vooral in het buitenland doet Hema het goed, wat volgens Van Zetten dan weer ruimte geeft voor de Nederlandse markt. Daar blijft de keten het immers moeilijk hebben: "Nederland is op dit moment bijna het slechtste land van Europa in de detailhandel. We zien dat we zeer winstgevende groei meemaken in Frankrijk, Spanje en Engeland", zegt hij aan BNR.

 

Tijdens het interview kwam hij ook nog eens terug op het nieuws van eerder dit jaar, waarbij werd gezegd dat Hema zijn leveranciers onder druk heeft gezet om lagere prijzen te hanteren. Volgens hem was er nooit sprake van dergelijke druk: "We willen hen meenemen in de veranderingen die we willen bereiken. Met kleine leveranciers willen we stoppen en die productie onderbrengen bij grotere producenten. Daarbij vroegen we aan die grote leveranciers wat die extra omzet hen waard zou zijn", aldus de CEO.

 

Eigen smartphone

Hema is vandaag ook gestart met de verkoop van eigen smartphones en tablets. Van zowel de smartphones als de tablets heeft Hema twee varianten te koop. De goedkoopste smartphone kost 100 euro, terwijl de goedkoopste tablet te koop is voor 125 euro. Tot 8 december zijn de apparaten enkel online te verkrijgen, daarna zijn ze ook te vinden in de winkels.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Google investeert 550 miljoen dollar in JD.com

18/06/2018

Niemand wil de trein missen in de snel groeiende Aziatische markt. Ook Google heeft dat begrepen: de Amerikanen nemen een participatie in JD.com, de grote concurrent van Alibaba.

28 juni: The Future of Shopping-tafelgesprek met Wouter Kolk (Albert Heijn)

15/06/2018

Op 28 juni voert Albert Heijn-CEO Wouter Kolk een exclusief tafelgesprek over de toekomst van het winkelen met Jorg Snoeck en Pauline Neerman, auteurs van het boek 'The Future of Shopping', in boekhandel Scheltema in Amsterdam.

Hema opent eerste winkel in Berlijn

15/06/2018

Hema heeft zijn eerste Berlijnse winkel geopend, alweer de vijftiende in Duitsland.Hema ziet in Duitsland een belangrijke groeimarkt: reeds volgende maand opent de de keten haar tweede Berlijnse winkel.

Bol.com rolt herhaalservice Bespaar Continu online uit

15/06/2018

Bol.com lanceert herhaalservice Bespaar Continu op de website. Vergelijkbaar met Amazon Prime, bezorgt de dienst vaste commodity-producten die mensen altijd in huis willen hebben tegen kortingen.

Franchisesector sneller gegroeid dan hele Nederlandse economie

14/06/2018

Terwijl de Nederlandse economie in de periode 2015-2017 met 7,37% groeide, klokte de franchisesector af op een groei van 7,57%. En dat ondanks de lichte daling van het aantal formules en vooral de "dieprode cijfers" van de modesector.

Ludo Bijvoet is nieuwe topman Blokker

14/06/2018

Het management van Blokker is weer compleet: Ludo Bijvoet - vandaag topman van Xenos - heeft vanaf 1 juli de leiding bij de winkelketen in moeilijkheden, Frank Cocx wordt financieel directeur. Linda Keijzer gaat Xenos leiden.