Meest succesvolle jaar ooit voor Specsavers Nederland

Meest succesvolle jaar ooit voor Specsavers Nederland

Specsavers heeft in Nederland het voorbije boekjaar zijn meest succesvolle jaar gekend. De brillenketen wist dan ook een recordomzet te halen. Zowel bij brillen, contactlenzen als bij hoortoestellen was er sprake van groei.

 

Grootste groei bij hoortoestellen

De omzet van Specsavers Nederland kwam in het voorbije boekjaar uit op ruim 127 miljoen euro. Dat is een stijging van 6,9 procent ten opzichte van een jaar eerder. De grootste uitschieter binnen de keten was de verkoop van hoortoestellen, die er met 60 procent op vooruitging. Ook de totaalomzet van het Britse bedrijf steeg wereldwijd met 5,8 procent naar meer dan 2 miljard pond (1,19 miljard euro).

 

"We gaan nadrukkelijk mee in de positieve trend van Specsavers wereldwijd. Met de Nederlandse business kijken we terug op een recordjaar, waarin we een groei in omzet én marktaandeel wisten te realiseren. Ons businessmodel, waarbij we betaalbare en kwalitatieve oog- en hoorzorg onder één dak aanbieden, spreekt de Nederlandse consument duidelijk aan”, zegt Remko Berkel, algemeen directeur van Specsavers Nederland.

 

Binnen de optiekbranche beschikt Specsavers Nederland momenteel al over een marktaandeel van 21 procent, terwijl het verantwoordelijk is voor slechts 5 procent van alle brillenwinkels in Nederland. Ook bij de verkoop van hoortoestellen groeide het marktaandeel van 10 procent naar 15 procent. Specsavers wil die groeitrend in het komende boekjaar verderzetten en heeft daarom een bedrag van 5 miljoen euro gereserveerd voor verdere investeringen.