Mega World “niet te redden”: faillissement aangevraagd

Mega World in Blankenberge
Foto RetailDetail

Een doorstart van de noodlijdende koopjesketen Mega World is geen optie meer volgens de voorlopige bewindvoerders: ze vragen de rechtbank om de keten failliet te verklaren. De vakbonden betreuren de beslissing.

 

Geen doorstart

Begin november had de ondernemingsrechtbank van Mechelen twee voorlopige bewindvoerders aangesteld, die moesten onderzoeken wat er van het bedrijf nog kon worden gered, bijvoorbeeld door een gerechtelijke reorganisatie. Thierry Lammar en Kristin Van Hocht zijn nu tot de conclusie gekomen dat de financiële put zo groot is, dat Mega World niet te redden is, schrijft De Standaard. De betere winkels uit de vennootschap halen voor een doorstart, is niet mogelijk wanneer geen voldoende deel van de tewerkstelling kan worden gered.
 

Vakbond ACV Puls had gehoopt op een gedeeltelijke redding en betreurt dan ook de beslissing van de bewindvoerders. Maar mogelijk kan na een faillissement nog wel een deel van de winkels worden gered, net zoals dat bijvoorbeeld gebeurde bij Brantano, waar een deel van de winkels werd overgenomen door concurrent vanHaren. Er zou namelijk wel interesse bestaan van verschillende partijen voor een deel van het winkelpark van Mega World. Een deel van de voormalige Blokker-winkels is immers goed gelegen.
 

Mega World heeft 122 winkels en ongeveer 650 werknemenrs. Wanneer de rechtbank een beslissing neemt, is nog niet bekend. Er is namelijk nog een beroepsprocedure hangende, die op 3 december wordt ingeleid.